In het nieuwste nummer lees je over de oude preegstempel. (foto: Heemkundekring Zeeland)
In het nieuwste nummer lees je over de oude preegstempel. (foto: Heemkundekring Zeeland)

Nieuwe nummer magazine Heemkundekring: ‘De familie Bongers, groot geworden in Zeeland’

Human Interest 476 keer gelezen

ZEELAND | Als je Bongers heet in Zeeland, dan weet je dat je veel naamgenoten in het dorp hebt. Waar de eerste Zeelandse Bongers vandaan komt is te lezen in het nieuwe nummer van ‘Zeeland in verleden en heden’, het magazine van Heemkundekring Zeeland. Het nieuwe nummer verschijnt op 15 april. Leden van de heemkundekring krijgen het gratis thuis bezorgd.

Heemkundekring Zeeland presenteerde eind vorig jaar haar eigen tijdschrift. Dat is goed ontvangen, niet alleen door de leden van de heemkundekring, ook anderen toonden veel belangsteling. Het leidde er toe dat het aantal leden van de heemkundekring met meer dan 60 is toegenomen. Voor niet-leden is dit tweede nummer tegen een gereduceerde prijs van 2,50 euro te koop.

De Zeelandse familie Bongers vindt haar oorsprong in Wanroij en Mill. Vandaaruit kwam Antonius Jan Bongers naar Zeeland, meer specifiek naar het Oventje. In het artikel in de nieuwe uitgave wordt de verdere groei van de familie beschreven, met daarbij een stamboom van de eerste vier generaties Bongers. In deze editie staan nog veel meer onderwerpen over de geschiedenis van het dorp. Over de brouwersfamilie Van de Ven en de ‘preegstempel’ van deze bierbrouwer, over buurtschap Kreitsberg, over het parochiehuis en over het kunstwerk bij de tbs-inrichting. Aandacht voor dansgroep Mayim Eret, de wandelwerkgroep en het feit dat precies 100 jaar geleden Zeeland van stroom werd voorzien. Het tweede nummer van ‘Zeeland in verleden en heden’ is voor 2,50 euro los te koop op de adressen Korte Dijk 5, Brouwerspad 18 en Voor-Oventje 5.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant