Logo kliknieuws.nl/uden

Hoe draag je het polo shirt?

  •   keer gelezen

Bijna iedere man heeft wel een polo shirt in zijn kledingkast. Het is dan ook een onmisbare basic! Dit kledingstuk is geschikt voor allerlei gelegenheden. Je kunt er zowel een zakelijke outfit mee samenstellen als een nonchalante en casual look. Heb je nog geen polo in de kast? Dan is dit het perfecte moment om er (online) eentje te kopen. Lees direct het onderstaande artikel met tips door. Zo weet je hoe je het polo shirt het beste kunt dragen en waar je op moet letten bij het aanschaffen.

Juiste pasvorm

Als je een nieuwe polo gaat kopen, moet je goed letten op de pasvorm. Het shirt komt pas echt goed tot zijn recht als het past bij jouw lichaamsbouw. Check niet alleen of je de juiste maat te pakken hebt, maar let ook op de fit. Met een slim fit model leg je de nadruk bijvoorbeeld op de armen en borst. Een polo met regular fit valt juist wat losser om het lichaam. Zorg ervoor dat het shirt net onder de riem valt en dat de mouwen ongeveer halverwege de biceps eindigen (tenzij je gaat voor een oversized look). Tot slot moet de boord mooi aansluiten op de hals. Als het te wijd valt, zakken de schoudernaden snel naar achteren. Als het te strak zit, kun je het bovenste knoopje niet meer dichtmaken.

Knoopjes van de polo

Over die knoopjes gesproken: in de meeste gevallen is het mooi om enkel de bovenste knoop los te laten. Een volledig dichtgeknoopte polo is vooral populair onder de jongeren. Een polo met drie losse knopen oogt al snel té nonchalant.

Zonder ondershirt

Draag liever geen extra shirt onder een polo. Hierdoor ontstaan er veel plooien en komt de pasvorm niet goed tot zijn recht. Ook kan het shirt onder de mouwen of de onderkant van de polo zichtbaar worden. Dit ziet er vaak wat slordig uit. 

Polo in of over de broek

Of je het polo shirt in of over de broek draagt, is vooral afhankelijk van de gelegenheid en jouw persoonlijke stijl. Wil je een zakelijke outfit samenstellen? Dan is het mooi om de polo in een pantalon of chino te dragen. Eventueel nog met een nette blazer eroverheen. Als je liefhebber bent van de preppy stijl kun je het shirt ook in een jeans dragen. Voor een alledaagse outfit is het prima om de polo over de broek te dragen. Als je geen nadruk wil leggen op de buik, is het mooier om het shirt niet in de broek te stoppen.

Meer berichten