Logo kliknieuws.nl/uden
Foto:
FOTO’S

Aangepaste Dodenherdenking in onstuimig weer

  •   keer gelezen

UDEN | Vanwege de coronacrisis kon er net als vorig jaar geen openbare Dodenherdenking in onze gemeente plaatsvinden. Wel werden de oorlogsslachtoffers vandaag herdacht met een aangepast programma, zonder genodigden en ander publiek.

Burgemeester Hellegers hield naast het leggen van de kransen in een stormachtig Odiliapeel en Uden een toespraak vanuit de raadzaal. In Odiliapeel legde hij een krans samen met Leo Rooijmans (voorzitter Werkgroep Dodenherdenking Odiliapeel) bij het oorlogsmonument aan de Rechtestraat. Ook Niene Bens en Pien Raijmakers legden een krans. In Uden deed de burgemeester dat samen met Henri van Maasakkers (voorzitter 4-mei comité Uden). Cas de Jongh blies de taptoe in Uden, en in Odiliapeel was dat aan Jolanda Schonenberg.

Op het Britse Oorlogskerkhof Uden werden kransen gelegd door de Stichting Oorlogskerkhof Uden en de Veteranenvereniging Uden. De Udense dichter Maarten van den Elzen droeg een gedicht voor. Dit gedicht heeft op woensdag 28 april een vaste plek gekregen naast het oorlogsmonument aan het Piusplein.

Meer berichten