Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Het Sesterpark, waar de huizen komen te staan. (foto: Henk Lunenburg)</p>

Het Sesterpark, waar de huizen komen te staan. (foto: Henk Lunenburg)

Plan voor Sesterpark is klaar: vijftig woningen en veel groen

  •   keer gelezen

UDEN | Het plan voor het centrumgebied Uden-Zuid is klaar: vijftig grondgebonden woningen in een gebied met een parkuitstraling, veel groen, een bloementuin en een multifunctioneel speelveld. Voordat er in het Sesterpark gebouwd kan worden, moet echter eerst de bestemmingsplanprocedure nog worden doorlopen. “Fijn dat we de kunnen starten. Uden heeft woningen nodig”, aldus wethouder Maarten Prinssen.

Een groene, parkachtige uitstraling van het gebied behouden was een van de uitgangspunten voor het inrichtingsplan. Voor de vijftig woningen wordt voorzien in voldoende parkeergelegenheid. Die ligt zo veel mogelijk uit het zicht van het park. De groene zones rond de woningen zijn zo breed mogelijk. Bij de uitwerking van de plannen is zo goed mogelijk geluisterd naar de omwonenden en andere belanghebbenden, vertegenwoordigd in een klankbordgroep. “Uden heeft dringend behoefte aan woningen”, zegt wethouder Maarten Prinssen. “Met dit plan geven we daar een heel mooie invulling aan. Vlak bij het centrum, en met een mooie verdeling van koop- en vrije sector huurwoningen.”

Koop en vrije sector huur 
De architect, Pauwert Architecten, heeft in opdracht van BPD en in overleg met de gemeente het ontwerp van de woningen uitgewerkt. Aan de oostzijde worden 24 woningen gebouwd en aan de westzijde 26. Voor de woningen aan de noordkant komt een klein Delfts stoepje. De woningen aan de zuidzijde worden voorzien van een overdekte veranda, die is gericht naar het park. De woningen aan de oostzijde zijn vrije sector huurwoningen, de woningen aan de westzijde koopwoningen. Een bloementuin, veel groen, wadi’s, speelveld en fietsroutes door de wijk versterken de parkachtige omgeving. Ook omdat de buitenrand zo veel mogelijk groen blijft.

Procedure
Vanaf 12 mei ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage op onder meer uden.nl. Tegelijk met het bestemmingsplan wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning gepubliceerd; de procedure vindt gecoördineerd tegelijkertijd plaats. Dat betekent dat bij vaststelling van het bestemmingsplan meteen de omgevingsvergunning wordt verleend voor het bouwen van de woningen. De gemeenteraad behandelt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning na de zomer.


Meer berichten