Logo kliknieuws.nl/uden
<p>De cover van het boek.</p>

De cover van het boek.

Udense Esther schrijft thriller ‘Grevelingen’

  •   keer gelezen

UDEN | Hoe een zeiltocht op het Grevelingenmeer kan leiden tot het uitgeven van een boek. De thriller ‘Grevelingen’ van Esther Nuiver uit Uden, nu woonachtig in Boekel, is sinds kort overal verkrijgbaar. 

“Het idee voor het schrijven van het verhaal ontstond in de zomer van 2019”, vertelt Esther. “We maakten met het gezin onze eerste zeiltocht in Nederland op het Grevelingenmeer. Bij het ondergaan van de zon vroegen de kinderen om een griezelverhaal. Daaruit ontstond het Gruwel van Grevelingen. Een ter plekke verzonnen verhaal, maar ik dacht wel van: hé, hier zit wel wat in!” Ze kroop thuis achter de laptop, met uiteindelijk als resultaat haar eerste thriller, bedoeld voor (jong)volwassenen.

Het verhaal
‘Grevelingen’ is het is het verhaal van de oude legende van het Grevelingen. Een lang vergeten verhaal. Sinds het begin van de twintigste eeuw verdwijnen er mensen bij het Grevelingenmeer. De lokale bevolking spreekt over een gruwel die in het meer zou wonen. Ondanks ooggetuigenverslagen is zijn bestaan nooit bewezen. Instanties negeren de verhalen en stimuleren het toerisme in het gebied. Tijdens hun vakantie op het Grevelingenmeer gaan Daan en Tim op onderzoek uit. Ze speuren het internet af naar oude nieuwsberichten en vermissingen rondom het meer. De legende begint steeds meer vorm te krijgen. De jongens raken overtuigd van het bestaan van de gruwel.

Vervolg
Het schrijven van het boek smaakt naar meer. “Ik vind het heel gaaf dat ik mijn eigen boek heb uitgebracht”, zegt een trotse Esther. Een vervolg sluit ze dan ook niet uit, maar daarvoor moeten de liefhebbers nog even geduld hebben. “Het is superleuk om te schrijven, maar je moet er echt voor gaan zitten. Naast mijn werk en het gezin moet ik wel tijd kunnen maken. Ik heb in ieder geval ideeën genoeg dus iedereen kan zeker nog meer verwachten!”

Meer berichten