Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: LanderdFotografie Marc_van_Zuylen

Buurtbenkskes in Landerd officieel in gebruik genomen

  •   keer gelezen

LANDERD | Wethouder Riny van Rinsum heeft vandaag de Landerdse buurtbenkskes in gebruik genomen. De bankjes zijn een initiatief van Samen Landerd Samen Erbij, in samenwerking met Platform Toerisme Landerd. Een bankje is een welkom rustpunt tijdens een wandeling. De ‘buurtbenkskes’ zijn bij uitstek ook plekken om een praatje met iemand te maken. Daarom zijn een aantal van de ‘buurtbenkskes’ voorzien van een uitspraak, gezegde of vraag.

De werkgroep Samen Erbij heeft subsidie ontvangen vanuit het landelijk actieprogramma ‘een tegen eenzaamheid’. Hiermee heeft de werkgroep alle rustbankjes in Schaijk, Reek en Zeeland in kaart gebracht. Daarnaast hebben ze een flink aantal bankjes voorzien van een inspiratietekst. Een uitspraak, gezegde of vraag die aan het denken zet en uitnodigt om gezellig te ‘buurten’ met de ander. Ten slotte zijn er ook een aantal nieuwe bankjes in de gemeente geplaatst.

Bijbuurten
Wethouder van Rinsum is blij met de ‘buurtbenkskes’. “In onze gemeente wordt veel gewandeld en we zien dit ook echt als een sociale activiteit. Efkes bijbuurten kan nu ook als je even uitrust tijdens het wandelen. We hopen van harte dat meer mensen een ommetje gaan maken en er mooie gesprekken ontstaan op onze ‘benkskes’.”

Folder met routes per kern
Met een aparte folder per kern kan iedereen zijn of haar eigen route uitstippelen. Lang of kort, met veel rustpunten of juist een flinke ronde bewegen. Er staat zelfs in deze folder of een bankje toegankelijk is met rollator of rolstoel. De folder is te vinden in de diverse zuilen van het Platform Toerisme Landerd-Uden en is ook digitaal te vinden op www.vvvlanderd.nl.

Meer berichten