Logo kliknieuws.nl/uden
<p>De winnende foto van Marcel Bakker.</p>

De winnende foto van Marcel Bakker.

Udense Marcel Bakker wint fotowedstrijd ‘5 jaar wisenten’

  •   keer gelezen

UDEN | De fotowedstrijd die door Team de Maashorst is gehouden in het kader van 5 jaar wisenten in de maand april is afgesloten en een deskundige jury heeft van 67 deelnemers de vijf beste inzendingen aangewezen. Het thema was ‘wisenten in hun natuurlijke omgeving in De Maashorst’. De winnaar met de beste foto is Marcel Bakker uit Uden met zijn wisent in een winters Maashorst landschap, gemaakt op de Udensedreef.

Marcel wint hiermee een cheque voor een weekendje bij Roompot vakantiepark Schaijk. Vanwege de beperkingen in het kader van de coronapreventie is nog geen expositie gepland van de ingezonden foto’s. Deze zijn wel al te zien op de website www.allemaalmaashorst.nl. De jury met vertegenwoordigers van de Maashorstorganisaties: Janneke de Groot, boswachter Staatsbosbeheer, Arjen Boerman, kuddebeheerder FREE Nature en natuurfotograaf Alex Pansier beoordeelde alle inzendingen onder voorzitterschap van René en Caroline van der Lee. De tweede prijs, een tOerbox met streekproductenpakket, is gewonnen door Pauline Helders uit Oss. De derde prijs, een arrangement bij Klimpark Uden gaat naar Susanne Schieck uit Zeeland. Herman Schellekens uit Gemonde en Geert Verbeet wonnen verder allebei een leuk Maashorst informatiepakket. Er was ook nog een aanmoedigingsprijs voor een jeugdige deelnemer: Ties Suys (11) uit Zeeland.

Valt nog wat te winnen
Van de ruim honderd inzendingen werden er uiteindelijk dus 67 opnames aan de jury voorgelegd. Een aantal viel af omdat de kwaliteit niet goed genoeg was maar ook omdat mensen taurossen en zelfs een Schotse hooglander op de gevoelige plaat hadden vastgelegd. Wat juryvoorzitter Rene van der Lee betreft een signaal dat er nog best wat te winnen valt als het gaat om voorlichting over de diverse in De Maashorst lopende grote grazers. Zowel de kwaliteit van de foto’s, als de reacties in hun begeleidend schrijven van de inzenders gaven de organisatie echter wel volop blijk van een positieve beleving door de deelnemende fotografen wat betreft de aanwezigheid van grote grazers in De Maashorst. Hieronder vind je de foto’s die in de prijzen zijn gevallen.

Meer berichten