Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Vooropvang de Maashorst

Politie zoekt getuigen mishandeling eenden in Uden: ‘Aangehouden jongens geen verdachten’

  •   keer gelezen

UDEN | De politie onderzoekt momenteel het incident waarbij zaterdagavond een moedereend en haar kuikens werden mishandeld. Dit gebeurde aan de Weststrikkel in Uden. Gisteren werden twee jongens van 12 en 14 in verband met het incident staande gehouden, maar zij ontkennen betrokkenheid. “Wij zien hen op basis van de informatie die we nu hebben niet als verdachte”, aldus de politie.

Het incident vond zaterdag 8 mei plaats rond 21.15 uur nabij een vijver aan de Weststrikkel in Uden. Twee jonge, nog onbekende jongens overgoten een broedende moedereend vermoedelijk met frisdrank en gooiden haar eieren kapot. De moeder en haar kuikens zijn opgevangen door een plaatselijke dierenopvang. Diverse kuikens hebben de mishandeling niet overleefd. De politie doet nu onderzoek om de feiten duidelijk te krijgen. “Er wordt door veel mensen gedacht dat twee jongens die maandag zijn gecontroleerd door de politie in Uden verantwoordelijk zijn voor de dierenmishandeling. Ook begrijpen wij dat er gedacht wordt dat zij het feit ook al bekend hebben. Wij hebben gisteren inderdaad met de jongens in kwestie gesproken. Zij ontkennen betrokkenheid bij het incident. Wij zien hen op basis van de informatie die we nu hebben niet als verdachte. Wij benoemen dit nadrukkelijk om te voorkomen dat de jongens mogelijk onterecht als verdachten in verband worden gebracht met de mishandeling van de eenden.”

Camerabeelden
Om duidelijkheid te krijgen, roept de politie getuigen op om zich te melden. Ook vragen zij om eventuele camerabeelden van de daders en het incident met de politie te delen. “Met het oog op de privacy van personen verzoeken wij om foto’s of camerabeelden van dit incident niet online te zetten, maar ze te delen met de politie.”

Meer berichten