Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Huize Padua.</p>

Huize Padua.

(Foto: Google Maps)

Huize Padua halteplaats op wandelpad Ons Kloosterpad

  •   keer gelezen

BOEKEL | Ons Kloosterpad is op 1 mei van start gegaan. Dit is een wandelpad van 330 kilometer langs een vijftigtal (voormalige) kloosters en abdijen in Midden- en Oost Brabant. Ook Huize Padua in Boekel is een halte- en opstap plaats op deze route.

Ons Kloosterpad is opgedeeld in vijftien etappes van klooster naar klooster. Er komt informatie over het voormalige klooster op Huize Padua in het zgn. Bindboek, er kan een rondwandeling gemaakt worden en er is een speciaal speldje verkrijgbaar. Museum de Kluis in Boekel gaat drie dagen open op dinsdag, woensdag, en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Hier kan men kennis opdoen over het werk van de Broeders Penitenten: de geschiedenis van GGZ Oost Brabant en het verleden en de toekomst van Huize Padua.

Bij de Kluis wordt in de zomermaanden een terras, met bediening door cliënten, geopend. Het speldje en het bindboek zijn verkrijgbaar in het museum. Op de dagen dat het Museum gesloten is, is het speldje voor de wandelaars van Ons Kloosterpad verkrijgbaar in het Ambachtcentrum op maandag en vrijdagmorgen en in het weekend bij de receptie.
Pas als de RIVM het toestaat gaat het museum echt open. Meer informatie: https://brabantskloosterleven.nl/het-kloosterpad.

Meer berichten