Logo kliknieuws.nl/uden

Udenaren zoeken beste aardbeienslof van Nederland

  •   keer gelezen

UDEN | Wat hebben aardbeienteler Jan van den Elzen en patissier/eigenaar ‘Pastryclub’ Jurgen Koens gemeen? Hun woonplaats én hun passie voor aardbeien. Het Brabantse Uden is namelijk voor beide heren het thuishonk. Samen gaan zij op zoek naar ‘De beste Aardbeienslof van Nederland.’

Het is een van de meest traditionele recepten in de bakkerij: de aardbeienslof. Patissier Jurgen, eigenaar van Pastryclub in Uden en Eindhoven, kent deze klassieker op zijn duimpje. Ook teler Jan, bekend van zijn aardbeien drive-in, weet wel hoe je een traktatie met aardbeien moet creëren. Inmiddels is de strijd losgebarsten en stromen de aanmeldingen binnen. Welke professionele bakker maakt de beste? Samen met collega juryleden Hidde de Brabander (meesterpatissier) en Bart de Gans (Nederlandse Patisserie Team) hebben ze de taak om alle sloffen zorgvuldig te beoordelen. 

Slof van eigen deeg
Wat verwacht Jurgen terug te zien in de creaties? “In de slof hoop ik een heerlijke brosse bodem en zalvige crème patissière terug te vinden. Belangrijk is dat de slof er daarnaast ook nog eens voortreffelijk uitziet.” Jan vult aan: “Natuurlijk wordt de slof afgemaakt met een topping van heerlijke verse Nederlandse aardbeien die er niet alleen lekker uitzien, maar ook écht goed van smaak zijn.”

Live finale 
De finale van de competitie is op 26 mei live te volgen via een livestream op de prestigefruit.com. De winnaar ontvangt naast de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland 2021’ ook 3.000 euro aan verse Prestige-aardbeien voor in de bakkerij. Of de winnaar ook uit Brabant komt, moet nog blijken. Deelnemers uit het gehele regio strijden mee om de titel.

Meer berichten