Mari van der Sangen, decoratief schilder en door zijn outfit ook wel bekend als 'Picasso', rondt alle details af voor de heropening van Zie-ZOO.
Mari van der Sangen, decoratief schilder en door zijn outfit ook wel bekend als 'Picasso', rondt alle details af voor de heropening van Zie-ZOO. Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Na maanden weer een stapje vooruit: ‘Wij zijn blij dat we weer open mogen’

Algemeen 1.114 keer gelezen

VOLKEL | Het kabinet maakt geen gebruik van de ‘pauzeknop’ en dat houdt in dat de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen doorgaan. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge maandagochtend bekend. Door de gunstige ontwikkelingen gaat stap twee van het openingsplan door. Opluchting bij dierentuin Zie-ZOO in Volkel, waar door de versoepelingen vandaag voor de eerste keer in maanden de deuren weer open gaan.

Eeg Manders, parkmanager van Zie-ZOO, heeft in de 6 maanden tijd dat het park dicht moest blijven, niet stilgezeten. “We hebben hard gewerkt aan het nieuwe hoofdgebouw en een grote volière”, laat hij zien. Het was de bedoeling dat het nieuwe hoofdgebouw al in april door de burgemeester geopend zou worden, maar door de omstandigheden werd dat afgeblazen. “De burgemeester heeft beloofd de opening op een later tijdstip te komen doen.” In de tijd dat de Volkelse dierentuin gesloten was, is het werk natuurlijk gewoon doorgegaan. “Het voeren en verzorgen van de dieren en het schoonmaken van de verblijven moet toch worden gedaan. We wilden geen medewerkers ontslaan, en gelukkig mochten de cliënten ook gewoon hier komen werken.”

Nieuwe dieren
Tijdens een rondje door de dierentuin wordt duidelijk dat er behoorlijk wat gebeurd is in de tussentijd. “Nieuw is onze flamingovolière waar naast flamingo’s ook vele andere vogels te zien zijn. Er zijn vele nieuwe dieren geboren, waaronder woestijnvosjes, jonge raven, en heel veel jonge prairie hondjes. Verschillende dieren hebben een nieuw verblijf gekregen, andere verblijven hebben een flinke opknapbeurt gekregen.” Tevens werden er maar liefst 140 nieuwe naambordjes gemaakt en opgehangen. “Het spaarpotje dat we hadden voor het maken van een verblijf voor bergdieren hebben we moeten aanspreken om alle lopende kosten te kunnen voldoen”, vertelt de parkmanager. “Dat wordt volgend jaar verder afgemaakt. Met de oppervlakte van ons park mogen we vijfentwintighonderd mensen ontvangen, die hebben we nog nooit tegelijk binnen gehad. Op de parkeerplaats bij de nieuwe ingang met kassa’s kunnen nu veel meer auto’s staan.” De openingstijden van het park zijn hetzelfde gebleven. “Wij zijn blij dat we weer open mogen!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant