Hun briljanten huwelijk vieren ze samen met koffie en gebak. (foto: Ad van de Graaf)
Hun briljanten huwelijk vieren ze samen met koffie en gebak. (foto: Ad van de Graaf)

Bob en Joke Hazenbos-Klaassen 65 jaar getrouwd

Human Interest 1.049 keer gelezen

UDEN | Bob (88) en Joke (86) Hazenbos-Klaassen uit Uden vieren op 22 mei hun briljanten huwelijk.

door Henk Lunenburg

Bob en Joke zijn allebei geboren in Venlo. Bob in een gezin van zes kinderen en Joke in een gezin van vier kinderen. Ze hadden een fijne jeugd, ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bob volgde de opleiding machinebankwerker/monteur, vliegtuigmonteur en daarna vliegeropleiding in de VS. Joke volgde de opleiding tot verpleegkundige psychiatrie. Op een mooie zomerdag zagen ze elkaar voor het eerst in Blerick aan de Maas. De verkering werd een soort ‘stoplichtenliefde’ vanwege Bobs opleiding in VS. Een jaar na zijn opleiding trouwden ze op 22 mei 1956 in Venlo in het kantoor van de Raad van Arbeid, omdat het stadhuis gerenoveerd werd. De kerkelijke inzegening was op 23 oktober 1956 in de kerk van Blerick. Ze hadden een huis aangeboden gekregen in Eindhoven. Uit het huwelijk werden drie kinderen geboren: twee jongens en één meisje. Ze hebben twee kleinzonen, maar ze verloren hun oudste kleinzoon Sjors in 2001, hun zoon Bob in 2012 en schoondochter Ricky in 2018.

Bob vulde zijn vrije tijd met wielrennen en vissen, Joke met scouting. Beiden waren ze actief in de schietsport. Joke trainde ook de junioren, waaronder haar twee kleinzoons Sjors en Tjeu. Samen met hun kinderen gingen ze vaak kamperen in het Zwarte Woud en Frankrijk, later gingen ze samen in de zomer en de winter naar Oostenrijk. Ze maakten vier lange reizen, twee naar VS en twee keer naar Hong Kong waar dochter Monique en schoonzoon Ton woonden. In 1962 verhuisden ze met carnaval van Eindhoven naar Uden. Bob overleefde twee bail-outs; een keer is hij met een schietstoel uit de Thunderstreak gesprongen en één keer uit de Starfighter. Allebei vanwege een technische storing aan het vliegtuig.

Vanwege corona wordt het jubileumfeest in kleine familie kring gevierd. Samen vieren ze het met koffie en gebak in Aldetiendhove, waar ze sinds 2017 wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant