Afbeelding

Noord Oost Brabantse Bibliotheken mogen de deuren weer openen op 20 mei

Algemeen 198 keer gelezen

Het is op donderdag 20 mei zover: na bijna een half jaar coronasluiting mogen bibliotheken hun deuren weer openen. De medewerkers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken staan te popelen om leden en bezoekers te ontvangen. 

“Natuurlijk hebben we niet stilgezeten terwijl onze bibliotheken gesloten waren. We hebben hard gewerkt om informatie, debat en cultuur zo goed mogelijk voor een breed publiek toegankelijk te houden’, benadrukt Gio van Creij, directeur-bestuurder van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Zo konden dankzij de afhaalbieb leden hun gereserveerde boeken of een verrassingsboekenpakket afhalen bij de lokale bibliotheken. Er zijn veel e-books gelezen en ook online gingen veel lezingen, workshops en activiteiten door.
Desondanks hebben veel bezoekers de bibliotheek als vertrouwde plek gemist. “Onze bibliotheken vervullen een belangrijke maatschappelijke functie en bieden ruimte voor ontmoeting. Zelf in de boekenkasten snuffelen, een ontspannen moment aan de leestafel, een fijne werk- of studieplek. We kijken ernaar uit om dit weer te kunnen bieden voor onze bezoekers. Wij ontvangen iedereen met open armen.” Er wordt uiteraard rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Aangepaste openingstijden
Alle bibliotheken in Oss, Bernheze, Landerd en Uden gaan op 20 mei open. In Meierijstad opent St. Oedenrode ook haar deuren. Maar in verband met verhuizing en verbouwing blijven de bibliotheken in Veghel en Schijndel voorlopig afhaal- en inleverpunt. De afgelopen maanden was er een boetevrije periode van kracht. Maar nu de bibliotheken weer opengaan en overal materialen kunnen worden ingeleverd, verandert dit. Iedereen die nu materialen heeft geleend, moet deze uiterlijk 3 juni inleveren of verlengen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant