Afbeelding

Zeker niet alle clubs blij met Regiocup voor de jeugd

Voetbal 1.500 keer gelezen

De Regiocup voor de jeugd gaat waarschijnlijk toch door. De KNVB heeft al vier speelweekenden ingepland: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Maar zijn clubs hier eigenlijk wel blij mee?

Een rondje langs diverse verenigingen in onze regio levert verschillende meningen op. Een aantal clubs is positief dat de jeugd eindelijk weer ‘echte wedstrijden’ kan spelen, andere verenigingen zien het niet zo zitten omdat er al wordt getraind met nieuwe teams, terwijl het een verplichting is dat spelers dit seizoen ingeschreven staan als lid van de vereniging én dat ze uitkomen in de juiste leeftijdscategorie. Vv Gemert meldt op de eigen website dat het niet deelneemt aan de Regiocup. ‘Organisatorisch is het nagenoeg onhaalbaar. Zoals u weet zijn we inmiddels gestart met de trainingen voor de nieuwe teams en zijn de voorbereidingen voor komend seizoen in volle gang.’

Reactie KNVB
Een verplichting om mee te doen is het niet, maar toch gaat de KNVB ervanuit dat de Regiocup een groot succes zal worden. “Wij gaan ervanuit dat als men eindelijk weer wedstrijden kan spelen, men dat graag doet”, aldus voorlichter Jaap Paulsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant