Afbeelding
+ VIDEO

Nieuwe attractie BillyBird Park Hemelrijk: 360 graden rond, 11 meter hoog

Algemeen 1.563 keer gelezen

VOLKEL | BillyBird Park Hemelrijk in Volkel opent op zondag 20 juni een nieuwe attractie: De SaltoSwing. Deze overslagschommel vind je in het nieuwe speelgebied Ruig, dat in 2020 is geopend. Ontwerper Paul Derks van Hemelrijk: “Vroeger stonden overslagschommels vaak in speeltuinen en kermissen. Nu kun je oude tijden herleven met een upgrade: de SaltoSwing.”

De naam SaltoSwing is niet zomaar gekozen. “De SaltoSwing is een overslagschommel”, legt Paul uit. “Bij een overslagschommel neem je plaats op een zitting en loop je als het ware vooruit in een ronde ton. Je verplaatst telkens je gewicht en hierdoor maakt de schommel een steeds grotere ‘swing’. Nadat je snelheid hebt opgebouwd, draai je in de ton met de 8 meter lange schommelarm helemaal rond. De attractie staat op een bordes geplaatst van 3 meter hoogte. Hierdoor bereik je er een hoogte van ruim 11 meter.”

Alle attracties en speeltoestellen bij Hemelrijk zijn ontworpen voor (groot)ouders en (klein)kinderen om samen op te spelen. Zo ook deze nieuwe attractie. Paul: “Ik verwacht dat kinderen vanaf 8 jaar straks samen met hun ouders of grootouders in de SaltoSwing kunnen. De SaltoSwing is een speeltoestel met een grootse uitstraling en heeft echte attractiewaarde. Het Happy Together- gevoel, zoals de slogan van BillyBird luidt, ontbreekt niet, want ouders en kinderen gaan samen schommelen om helemaal rond te gaan.” 

Hemelrijk opent de SaltoSwing op zondag 20 juni. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant