Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Een fragment uit de videoclip.</p>

Een fragment uit de videoclip.

VIDEO

Kinderen Stichting Volgspot brengen ode aan zorgverleners met videoclip

  •   keer gelezen

UDEN | Als opwarmer voor de avondvullende voorstelling ‘Pluim voor Uden’ heeft Stichting Volgspot met haar kinderkoor een videoclip opgenomen in de Mariakapel in Uden. In de videoclip geven de kinderen van Stichting Volgspot een hartverwarmende boodschap aan alle zorgverleners die tijdens de coronaperiode zo goed voor onze mensen hebben gezorgd.

De videoclip is ook gericht aan alle andere mensen die zich herkennen in de tekst van het lied en de emoties die zo duidelijk bij de kinderen voelbaar zijn. “Natuurlijk is het een lied voor ons allemaal”, vertelt Bas Mélotte van Stichting Volgspot. “In een tijd die ons allemaal raakt. De kinderen zelf hebben er heel veel aan gehad om dit lied in te studeren en als cadeau aan de samenleving te geven. 

De Geluiden
Het lied ‘De Geluiden’ is geschreven door theatermaker en dichter Dominique Engers, op muziek van Eelco Menkveld. De tekst is volledig geïnspireerd op ingestuurde teksten, herinneringen en boodschappen van Udenaren over de corona-periode, speciaal voor ‘Pluim voor Uden’. Gert Oude Sogtoen, pianist en arrangeur bij Stichting Volgspot heeft de muziek bewerkt voor het kinderkoor in de versie die te horen is in de videoclip.

Bekijk en beluister het liedje en de videoclip hieronder.


Meer berichten