Logo kliknieuws.nl/uden
<p>De gasten hopen snel weer te genieten van uitzichten als deze.</p>

De gasten hopen snel weer te genieten van uitzichten als deze.

Stichting Goeie Reis mag weer op pad: ‘Eindelijk!’

  •   keer gelezen

UDEN | Met de laatste versoepelingen, stap 3 van het openingsplan van de overheid, kan Stichting Goeie Reis! weer van start. De gasten staan te popelen, de vrijwilligers te trappelen. “Iedereen heeft er heel veel zin in”, aldus Teddy Thenu van de stichting.

Het waren lange maanden van wikken, wegen en wijzigen. Teddy: “Wie had in oktober 2020 kunnen bedenken dat het juni 2021 zou worden voordat versoepelingen konden worden doorgevoerd? Achteraf is het bizar dat we in oktober dachten om al vóór de kerst weer te kunnen opstarten. Toen werd het ná de feestdagen, misschien na carnaval en later rond Pasen, Hemelvaart of zelfs Pinksteren. Uiteindelijk gaat het komende vrijdag 5 juni 2021 worden.”

Inhaalslag
Stichting Goeie Reis! loopt parallel aan horeca, musea en rederijen. “Onze gasten zijn op leeftijd, ze gaan op reis of een dagje weg voor de gezelligheid en om elkaar te ontmoeten”, legt Teddy uit. “Ontbijt en diner op de hotelkamer, dat past niet in ons concept. Het kopje koffie met gebak en een dinertje na afloop maken zijn belangrijke gezellige momenten en maken een (meerdaags)reisje compleet.” Wat gaat Goeie Reis! de komende tijd organiseren? “De eerste weken maken we een inhaalslag. De geplande dagtochten van april en mei zijn het eerst aan de beurt, die waren immers al volgeboekt maar nog niet uitgevoerd. De eerste dagtocht is op 10 juni. We gaan dan op Koe safari en varen in het Overijsselse Vechtdal. Daarna zullen andere dagtochten in rap tempo volgen.”

Meerdaagse reizen
Eind juni starten de meerdaagse reizen. “Onze eerste reis is naar Oostkapelle. De meeste reizen zijn dit seizoen nog in Nederland maar ook Duitsland en zelfs een Noorse Fjordencruise staan op het programma. Het is nog spannend of dat allemaal door kan gaan en onder welke voorwaarden. Het heeft me heel goed gedaan dat mensen ons in de afgelopen maanden wél al wisten te vinden voor boekingen. Alles is voorbereid en daarom kunnen we snel van start! Vanzelfsprekend houden we ons nog steeds aan de basisregels, gaan we met kleine gezelschappen en er is veel aandacht voor elkaar en voor veiligheid. Het belangrijkste is dat we er samen een mooie zomer van kunnen maken vol gezelligheid, vermaak en ontmoetingen.”

Meer berichten