<p>Museum Krona.</p>

Museum Krona.

(Foto: Hans Koster)

Ontdek een weelde aan groen in kloostertuinen in de regio

  •   keer gelezen

UDEN | De kloostertuinen in Uden, St. Agatha, Megen en Velp slaan de handen verder ineen. Nadat in april de gezamenlijke tuingids ‘Een Weelde aan Groen’ bij BerneMedia verscheen, organiseren zij nu samen een kloostertuinenestafette. Deze zomer openen ze een voor een op een zondag de tuinpoorten met een speciaal programma.

De stiltetuin in Velp (bij Grave), de kruidentuin in Uden, de Hof van Lof in Megen, en de historische landschapstuin in Sint Agatha vormen achter hoge kloostermuren vier verschillende verborgen parels. Je kunt per klooster luisteren naar ieders verhaal over de geschiedenis en de functies van de tuin. Je ontdekt de tuinen onder leiding van een ervaren rondleider.

Op zondag 4 juli kun je terecht bij Museum Krona in Uden, van 13.30 tot 15.00 uur, op zondag 18 juli in het Emmausklooster in Velp, op zondag 1 augustus in Klooster St. Agatha en op zondag 15 augustus in het Hof van Lof in Megen. Aanmelden gaat per tuin. Het bezoek kost 5 euro. Het is niet verplicht alle tuinen te bezoeken, maar dit wordt wel aanbevolen.

Meer berichten