Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Een droom die uitkomt voor V&K Uden, huurovereenkomst is getekend

  •   keer gelezen

UDEN | Een historische dag in het bijna 63-jarige bestaan van V&K Uden. De Udense gymnastiekvereniging maakt voortaan permanent gebruik van de nieuwe sporthal van Ontmoetingsplein Mellepark. Vandaag tekenden wethouder Ingrid Verkuijlen, voorzitter Koen Andringa en penningmeester Edwin Borsje een huurovereenkomst voor de komende 10 jaar.

Na jaren van voorbereiding en een jaar bouwen is het ontmoetingsplein, inclusief één zaaldeel met permanente opstelling voor V&K, gerealiseerd. De vereniging koesterde al heel wat jaren de wens voor een eigen accommodatie. Door de permanente opstellingen zijn veel betere en professionelere omstandigheden gecreëerd voor trainers, assistenten en alle leden. Daarnaast hoeft er nu niet meer voor elke les uitgebreid te worden opgebouwd en naderhand te worden afgebroken. Leden kunnen gebruik maken van vaste toestellen die uniek zijn voor deze accommodatie in Uden, zoals de valkuil, een vaste lange aanlooproute en een spiegelwand. Daarnaast zal V&K, net als andere verenigingen en het onderwijs, gebruik maken van de twee aangrenzende zaaldelen. Kersverse voorzitter Koen Andringa is trots op iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan het verwezenlijken van de lang gekoesterde droom: “Door deze zalen kunnen we onze verschillende disciplines, leden tussen de 2 en 86 jaar, nog meer verbinden tot een hechte vereniging en nog meer de verbinding opzoeken met samenwerkingspartners en de wijk. Tevens hebben al onze leden en ouders van leden door het Ontmoetingsplein een ruimte om elkaar en de wijk te ontmoeten voor, tijdens en na het sporten.”

Penningmeester Edwin Borsje is heel blij met alle initiatieven die leden de laatste maanden hebben ontplooid om hun bijdrage te leveren aan de financiering van de permanente opstelling. “Vanaf het najaar 2020 zijn er allerlei acties gehouden, van lege flessen verzamelen tot auto’s wassen en van stroopwafels verkopen tot het maken van kerststukjes. Door deze bijdragen, het opgebouwde vermogen in de laatste jaren en een beperkt bedrag aan externe leningen kon de inrichting van leverancier Bosan worden voldaan en nog belangrijker: iedereen binnen de vereniging heeft zijn/haar schouders onder de realisatie van onze droom gezet en zo meegebouwd aan ‘ons thuis’!”

V&K Uden heeft ambitieuze toekomstplannen. Naast de veelvuldige sport- en beweeglessen in de nieuwe zalen zullen er na de zomer ook ‘sportfeestjes’ kunnen worden geboekt en zullen er in de schoolvakanties activiteiten worden georganiseerd. Tevens kan de permanent ingerichte zaal worden gehuurd door onder andere scholen en andere (sport)verenigingen. Het sport- en beweegaanbod bij V&K Uden is zeer veelzijdig. Van guppiegym voor de peutersmet hun ouders tot en met bewegen voor (ex-)hartpatiënten, van acrogymnastiek tot freerunnen en van breedtesport tot wedstrijdsport.

Na de zomervakantie neemt ook het IKC (basisscholen de Camelot, de Palster en kinderopvang Kanteel) haar intrek in het gebouw. De officiële opening van het ontmoetingsplein staat gepland in oktober van dit jaar.

Meer berichten