Rob en Ginny werden allebei 84 jaar geleden geboren in Indonesië.
Rob en Ginny werden allebei 84 jaar geleden geboren in Indonesië.

Rob en Ginny Wilkens-Hayes 60 jaar getrouwd

Human Interest 733 keer gelezen

UDEN | Rob en Ginny Wilkens-Hayes vieren vandaag hun diamanten huwelijk. Rob en Ginny werden allebei 84 jaar geleden geboren in Indonesië. Hij in Garut, en zij in Soerabaja.

Hun leven daar werd onmogelijk gemaakt, waarop ze naar Nederland verhuisden. Rob was 9 jaar toen hij met zijn ouders naar Nederland vertrok, Ginny’s broer was al in Nederland toen ze op 17-jarige leeftijd helemaal alleen op de boot naar Nederland stapte. Haar ouders kwamen later. “We ontmoetten elkaar voor het eerst op 17-jarige leeftijd op de middelbare school in Huis ter Heide in Zeist”, vertelt Ginny. “Na 5 jaar verkering trouwden we op 27 juni 1961 in Soest. We woonden slechts drie maanden in Den Haag toen Rob plotseling werd overgeplaatst naar Leeuwarden. Daar woonden we in een flatje.” Hun beide dochters zijn daar geboren. Na 5 jaar verhuisden ze naar Enschede. Als Rob wordt overgeplaatst naar Volkel en krijgen ze een woning in de Bitswijk in Uden, waar ze nu 50 jaar wonen. Ginny was kinderverzorgster, eerst in een kindertehuis en later in gezinnen met kinderen. In Uden werkte ze op de peuterspeelzaal in de Bitswijk. Rob zijn militaire loopbaan begon toen hij ‘voor zijn nummer’ bij de luchtmacht in militaire dienst ging. Rob mocht vrijwillig voor één jaar naar Suriname. Daarna tekende hij bij en werd hij beroepsmilitair. Hij fotografeerde voor de luchtmacht tot hij met pensioen ging. In zijn vrije tijd speelde hij graag volleybal en fotografeerde vele trouwreportages. Ginny heeft verschillende hobby’s: naaien, breien en heel lekker koken. Ze gingen ieder jaar samen op vakantie, meestal naar Griekenland.

Missen
Toen hun kinderen nog klein waren kwamen de ouders van Ginny in huis om op de kinderen te passen. Rob: “We missen het samen zijn. Elke dinsdag kwamen de kinderen met hun gezin naar huis en dan genoten we met tien personen van de kookkunsten van Ginny. Sinds het uitbreken van de corona zijn we niet meer samen bijeen geweest.” Ze hebben drie kleinkinderen en sinds 16 maanden hun eerste achterkleinkind. Door alle coronamaatregelen is het niet mogelijk om het 60-jarig huwelijksfeest groots te vieren. “We hebben wel het vermoeden dat er op hun trouwdag iets geregeld wordt, maar wat dat is, geen idee!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant