Afbeelding

Groot onderhoud in Udense Bloemenbuurt

Algemeen 1.635 keer gelezen

UDEN | Gemeente Uden gaat de Bloemenbuurt herinrichten. Het gaat om het gebied tussen de Leeuweriksweg - Bevrijdingspark en President Kennedylaan. De openbare ruimte in dit gebied is toe aan groot onderhoud. Er worden ook meteen andere dingen aangepakt, zoals het verkeersveiliger maken van de openbare ruimte, meer groen en aanpassing aan de klimaatverandering.

In de hele buurt wordt de verharding vernieuwd. Het huidige riool wordt vervangen door een nieuw vuil waterriool en een apart hemelwaterriool, zodat we het schone water kunnen scheiden van het vuile water. Ook wordt gekeken of het mogelijk is om de regenwaterafvoeren van de woningen op dit nieuwe hemelwaterriool aan te sluiten. De gemeente wil de openbare ruimte klimaatbestendig inrichten om de effecten van de klimaatverandering te kunnen opvangen.

Verkeersonderzoek
Om een goed beeld te krijgen van het aantal parkeerplaatsen in de Bloemenbuurt, maar vooral het aantal geparkeerde auto’s, wordt er in week 26 een parkeeronderzoek uitgevoerd door advies- en onderzoeksbureau Buiten-Ruimte uit Veghel. Er vinden meerdere inventarisatierondes plaats op verschillende tijdstippen. Dit moet een betrouwbaar beeld van het aantal geparkeerde auto’s en de locaties waar geparkeerd wordt, opleveren.

Renovatie huurwoningen
De uitvoering staat gepland in 2021 en 2022. In ongeveer dezelfde periode start woningcorporatie Area met de renovatie van haar huurwoningen in de Bloemenbuurt. Bij de voorbereidingen van beide trajecten zullen de gemeente en Area zoveel mogelijk samen optrekken en de werkzaamheden goed afstemmen om zo overlast te beperken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant