Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Festival Smul strijkt weer neer in sportpark

Algemeen 679 keer gelezen

UDEN | Een twintigtal foodtrucks, live muziek, een wijnbar, speciaalbier en een kinderplein. Het klinkt weer als vanouds en aankomend weekend zal het dat ook weer even zijn, op het Foodtruck Festival Smuk in het Udense sportpark.

Van 2 tot en met 4 juli vindt de derde editie van het festival plaats. Vorig jaar werd het evenement afgelast wegens de toen geldende coronamaatregelen, maar met een negatieve test of volledige vaccinatie kunnen bezoekers nu wél naar het evenement toe. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet getest te worden en mogen gratis naar binnen.

Live muziek
Naast het vele eten dat de foodtrucks aanbieden, kun je ook luisteren naar live muziek. Vrijdag 2 juli bijt de band Brickyard de spits af op het podium en bij de speciaalbierbar geeft DJ en trompettist Paul C4ge iedereen het echte Ibiza gevoel met zijn lounge-mixes en trompet. Andere artiesten die optreden tijdens Smul zijn onder meer Dear Ernest, Two Stools en Only the 60’s.

Silent Disco
Smul wordt dit jaar uitgebreid met een Silent Disco, een aparte area waar je in een grote groep naar een DJ luistert via een koptelefoon. Je hoort dan andere muziek dan de rest van de bezoekers.

Smulbeker
Ook deze editie werkt de organisatie weer met de milieu-ontlastende Smulbeker. Deze koop je eenmalig bij de bar voor een muntje, maar ook mag je een beker van een vorige editie omruilen bij de bar. “We zijn blij dat iedereen het idee van de Smulbeker heeft omarmd”, vertelt mede-organisator Perry Witlox. “Bezoekers beseffen echt dat plastic wegwerp bekers in deze tijd niet meer kunnen. We zien dat andere evenementen het systeem hebben overgenomen, daar zijn we best trots op.” Daarnaast komen er drie grote afvalpunten op het terrein met elk zijn eigen ‘Afval Sherrif’, die ervoor zorgt dat het afval in de juiste afvalbak terecht komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant