Afbeelding
Foto: Peter Noy

Eerste boekje ‘Kijk MuzeRijk’ uitgereikt aan Toon Rovers

Algemeen 820 keer gelezen

UDEN | De volledige heropening van Ontmoetingscentrum MuzeRijk werd, in het bijzijn van vrijwilligers en bewoners, afgelopen woensdag feestelijk gevierd. Voorafgaande aan de bijeenkomst ontving, bekende Udenaar en vrijwilliger van het eerste uur, Toon Rovers symbolisch het eerste informatieboekje van MuzeRijk. Zijn vrouw werd verrast met een bos bloemen. Rovers reageerde met een knipoog door te zeggen dat hij in al die jaren nog nooit op deze manier een dergelijk boekje ontvangen heeft.

door Peter Noy

Voorzitter Ruud Sanders memoreerde in zijn toespraak dat hij al lang naar deze heropening heeft uitgekeken. “De laatste keer dat we hier met zo’n grote groep bij elkaar waren is anderhalf jaar geleden. Vorig jaar hadden we een aantal keren de hoop dat we weer open zouden kunnen. We zijn toen enkele keren gedeeltelijk open geweest, met beperkingen. Het is echt een ontmoetingsplek, wanneer deze dicht is dan is dat heel zuur”, zegt Sanders. Hij vraagt een moment van stilte voor de mensen die in de afgelopen periode ziek zijn geworden, vereenzaamd of helaas overleden. “Corona heeft ook positieve dingen gebracht. De mensen zijn meer gaan inzien hoe belangrijk het is om sociale contacten te hebben, iets voor een ander te doen, een ander te helpen en bijvoorbeeld een buurthuis als MuzeRijk hier te hebben”, aldus Sanders. Vrijwilliger Toon Rovers heeft de activiteiten in MuzeRijk erg gemist, er is van alles te doen. Hij reageert geëmotioneerd wanneer hij het over bedrijfsleidster Henny van den Elsen heeft. “Een hele lieve en vriendelijke meid, het is top wat Henny allemaal voor ons doet. Zij betekent heel veel voor mij.”

Postcode Loterij Buurtfonds
Het kleurrijke magazine ‘Kijk! MuzeRijk’ staat vol met activiteiten en daarnaast interviews met zowel bewoners, vrijwilligers als gebruikers van MuzeRijk. Het boekje wordt huis aan huis in de Bitswijk bezorgd. “Het is een prachtige uitgave geworden waar de mensen veel plezier van kunnen hebben. Het doel en de functie van MuzeRijk komen goed tot uitdrukking. We willen graag dat er nog veel meer mensen naar MuzeRijk komen en dit boekje moet hen daartoe inspireren.” Tot slot bedankte Ruud Sanders de Postcode Loterij Buurtfonds voor de financiële bijdrage en het team wat het boekje heeft samengesteld. Kijk voor meer informatie op: www.muzerijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant