Afbeelding

Wat is letselschade en hoe kan een letselschadebureau u als ZZP’er helpen?

Algemeen 139 keer gelezen

Wat is letselschade? Letselschade opgelopen door schuld van een ander? Bijvoorbeeld een verkeersongeval, aanrijding met de auto of scooter? Of bent u van de fiets gereden, als voetganger aangereden of heeft u letsel opgelopen door een bedrijfsongeval of door een dier?

Dan lijdt u bijna altijd financiële schade en heeft u recht op vergoeding van uw letselschade. Sterker nog, zelfs als een ongeluk of aanrijding uw eigen schuld is, kunt u in sommige gevallen recht hebben op schadevergoeding.

Vraag ons altijd hoe het met uw letselschade zit en of wij u daarbij kunnen helpen. U krijgt van ons vrijblijvend advies en dat kost u niets.

Als wij u met het vergoeden van uw letselschade gaan helpen, is dat voor u óók volledig kosteloos. Onze kosten moeten namelijk eveneens door de tegenpartij worden vergoed. Los en apart van uw eigen letselschade.

Wat kan een letselschadebureau voor u betekenen? 

Als uw letsel méér gevolgen voor u heeft dan een bezoek aan uw huisarts en “een paar tientjes aan schade”, wordt het al anders.

U wilt er dan op kunnen vertrouwen dat de tegenpartij ook voldoende met uw belangen rekening houdt.

Een verzekeraar heeft nu eenmaal – al was het maar onbewust – de neiging om het eigen financiële belang boven het uwe te stellen. Misschien niet direct, maar wél als het herstel van uw letsel langere tijd in beslag neemt. Zo gaat dat nu eenmaal.

U kunt zich afvragen of het dan nog steeds verstandig is om uw letselschade zelf met de aansprakelijke verzekeraar af te wikkelen.

Of dat het voor u dan toch beter is om een letselschadespecialist te vragen om u daarbij te helpen. In de huidige tijd is het al snel beter om dat te doen. Zekerheid boven alles. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op en bekijk onze aanpak op Letselschadebureau.

Bent u een ZZP’er?

Letselschade als ZZP’er leidt tot direct inkomensverlies. Naast inkomensverlies zijn er andere schadeposten die ontstaan. Als ZZP’er word je niet doorbetaald na letselschade. Bovendien kun je als ZZP’er geen aanspraak maken op een UWV uitkering of een ziektewetuitkering. Wat zijn dan de mogelijkheden?

De meeste ZZP’ers hebben geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wanneer een ZZP’er deze wel heeft afgesloten, dekt dit niet de volledige inkomensschade. Het is dan ook van belang om hulp te krijgen bij het volledige letselschadeproces. Welke soorten letselschade zijn er? 

Welke soorten letselschade zijn er?

Er zijn verschillende oorzaken van letselschade. Een bedrijfsongeval, een verkeersongeval of gedrag van een dier. Deze oorzaken zorgen voor verschillende soorten schade. 

Voorbeelden zijn:

  • whiplash;
  • rugletsel;
  • hersenletsel;
  • dwarslaesie;
  • orthopedisch letsel.

Wanneer iemand vast in dienst is en letselschade oploopt, is de werkgever verantwoordelijk. Sinds 2012 is het zo dat zelfstandigen ook onder de zorgplicht van het bedrijf vallen waar ze werkzaam zijn. De reden hiervan is dat een ZZP’er dezelfde werkzaamheden uitvoert als de vaste werknemers. Er zijn twee uitzonderingen:

  • De werkgever alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen heeft genomen en voldoende instructies omtrent veiligheid heeft gegeven.
  • De zelfstandige zich roekeloos gedragen heeft, of met opzet de regels niet gevolgd heeft.

De taken van een letselschadebureau

Een letselschadebureau heeft verschillende taken. Deze taken variëren van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot het organiseren van de medische beoordeling tot de afwikkeling van het proces. Hieronder staan de taken van een letselschadebureau op een rij:

  • Het geven van vrijblijvend advies.
  • Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.
  • Het inzicht verkrijgen in de medische beoordeling van artsen.
  • Monitoren van het genezingsproces.
  • De afwikkeling van de letselschade.

Wanneer een ZZP’er schade oploopt door de schuld van een ander, krijgt hij/zij te maken met een verzekeringsmaatschappij als tegenpartij. Een ZZP’er krijgt alleen de letselschade vergoed wanneer de tegenpartij de aansprakelijkheid van het ongeval erkent. 

In sommige gevallen is het antwoord op de vraag bij wie de schuld ligt meteen duidelijk. In andere situaties ligt het gecompliceerder. Wanneer de verzekeraar geen aansprakelijkheid erkent, hoeven zij geen letselschadevergoeding te betalen. 

Het is van belang om in deze situaties juridisch advies te vragen. Een letselschadebureau ondersteunt een ZZP’er tijdens dit proces. Zij hebben afdoende kennis en ervaring en weten precies wat te doen. Bovendien zijn de kosten van een letselschadebureau mee te nemen in de schadeclaim. Juridische hulp van een letselschadebureau is om die reden gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant