Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Rien van Duren uit Volkel

Algemeen 1.288 keer gelezen

VOLKEL/OIRSCHOT | Rien van Duren uit Volkel, Adjudant Onderofficier b.d, is vandaag op de Legerplaats Oirschot benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden voor zowel zijn inzet voor het Ministerie van Defensie als zijn maatschappelijke nevenactiviteiten. 

Rien heeft verschillende hoofdfuncties vervuld binnen de Koninklijke Landmacht, zoals onder andere de functie van Brigadeadjudant 13 Lichte Brigade en stafadjudant in het projectbureau Vorming van het Opleidings en Trainings-Commando. Hij heeft geruime tijd een belangrijke voorbeeldfunctie vervuld op het terrein van nauwgezetheid, professioneel leiderschap en instructievaardigheden. 

Daarnaast ontplooit hij de volgende vrijwillige activiteiten. Hij was initiator en voorzitter van de Stichting Mount 13. Deze stichting organiseerde tot 2019 klimweken in het hoge Alpinea voor militairen, die daarvoor betaalden en sponsorgeld binnenhalen van familie, vrienden en kennissen. Met deze activiteit wordt geld ingezameld om activiteiten te kunnen organiseren voor de kinderen van de tijdens missies overleden militairen. Daarnaast is hij vrijwilliger bíj het project Vuurdoop. Dit project is een middel om sociale veiligheid binnen de Koninklijke Landmacht bespreekbaar te maken en vorm te geven. Betrokkene treedt op als organisatiecoach. 

Rien van Duren kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Vandaag heeft de Adjudant Onderofficier b.d. uit handen van zijn echtgenote en in het bijzijn van luitenant-generaal Michiel van der Laan (zijn voormalig brigadecommandant 13 Lichte Brigade) de Orde van Oranje Nassau uitgereikt gekregen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant