Afbeelding

Partij Jong Maashorst mist fietsenstallingen in heringerichte Marktstraat

Algemeen 496 keer gelezen

UDEN | Partij Jong Maashorst wil meer fietsenstallingen in de heringerichte Marktstraat. Dit laat de partij weten in een schriftelijke vraag aan het college van B&W. 

Begin vorig jaar is de eerste aanzet gemaakt om de Marktstraat te herinrichten. Sinds 1 november is de straat weer helemaal open, maar Jong Maashorst merkt dat als gevolg van de uitbreiding van de terrassen in combinatie met de herinrichting van de Marktstraat veel minder ruimte is voor het stallen van de fietsen. De oude fietsenstallingen in de Marktstraat zijn weggehaald. “Hiervoor zijn weliswaar een aantal ‘nietjes’ teruggeplaatst, echter is Jong Maashorst van mening dat dit onvoldoende is”, laat Dennis van Tiel van de partij weten. “Wij zien dat er steeds meer fietsen her en der worden neergezet, met name in de Marktstraat tussen de witte plantenbakken en voor in de ingangen van winkels. Dit gebeurt ook op andere locaties in het centrum. Dit is een extra belemmering voor mensen die slecht ter been zijn dan wel slechtziend zijn. Een onwenselijke situatie dus.”

E-bikes
Verder kaart Jong Maashorst de enorme toename aan elektrische fietsen in afgelopen jaren aan. De leden vinden het een gemiste kans dat er bij de herinrichting van de Marktstraat geen oplaadpunten voor E-bikes zijn gerealiseerd, terwijl dit wel in het bestuursakkoord is genoemd. In het bestuursakkoord is ook opgenomen dat er gezorgd wordt voor fietsenstallingen nabij het centrum en dat deze worden aangelegd. Van Tiel: “Jong Maashorst ziet hier in de praktijk weinig tot niets van terug. Tevens hebben wij van pandeigenaren in het centrum vernomen dat zij hun eigendom hebben aangeboden om in te richten als (brom)fietsstalling. Hier is nooit op gereageerd door de gemeente, zo stellen zij.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant