<p>Ook vossen zijn te vinden in het natuurgebied. (foto: Mignon van den Wittenboer)</p>

Ook vossen zijn te vinden in het natuurgebied. (foto: Mignon van den Wittenboer)

Ochtendwandeling Maashorst: ’In het spoor van de grazers’

  •   keer gelezen

UDEN | Natuurcentrum De Maashorst houdt samen met de IVN natuurgidsen een ochtendwandeling op zondag 25 juli. Om 10.30 uur verzamelen de deelnemers bij het Natuurcentrum en trekken onder begeleiding van IVN gidsen het gebied in. Samen met de IVN gidsen gaat u op zoek naar de grazers en andere dieren in het gebied. Grote kans dat u Tauros runderen en Exmoor pony’s ontmoet, in de verte een Ree ziet staan of misschien zelfs een Vos door het hoge gras ziet sluipen. 

Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, laarzen of wandelschoenen worden aangeraden. Deelname kost 4,50 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen. De wandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag. Informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. Via deze website kan men reserveren tot uiterlijk 16.00 uur op vrijdagmiddag 23 juli.

De Maashorst is een gebied waar vele kleine en grote dieren zich thuis voelen. De bekende grote grazers, tauros, exmoor pony en wisent zorgen voor een afwisselend landschap waar bomen, struiken en kruiden een kans krijgen. En in dit landschap voelen ook tal van andere zoogdieren zich thuis. Reeën, dassen, vossen en hazen weten de rustige plekken in het gebied te vinden en brengen daar hun jongen groot. Zodra de jongen wat meer op eigen benen kunnen staan trekken ze met hun ouders het gebied in om voedsel te zoeken. Het is nu dan ook de tijd dat dat je geregeld hazen of jonge eekhoorns tegen zult komen. Maar ook bij de grazers lopen natuurlijk een aantal jonge dieren. Na afloop om 12.30 kunnen deelnemers in het natuurcentrum terecht voor een kopje koffie of thee.

Meer berichten