Foto: Ronald Strijbosch

Maak stappen met fotograferen tijdens ‘Summerschool natuurfotografie’

  •   keer gelezen

UDEN | Wil je dit jaar de zomer afsluiten door nog echt iets leuks te doen? Dan kunt je begin september een heel weekend lekker bezig zijn met fotografie in de natuur. Zonsopkomst, natuur- en landschap fotografie en zonsondergang, alles komt voorbij.

Doordat je zo intensief met fotografie bezig bent, zal je merken dat je enorme stappen maakt. Het plezier in fotografie neemt ook flink toe omdat je meteen resultaten ziet. Begin september ga je een heel weekend aan de slag met fotografie. We bezoeken verschillende gedeelten van het oergebied waardoor de kans dat we een wisent, tauros of exmoorpony spotten erg groot is. De groep bestaat uit maximaal zes personen en je trekt beide dagen met elkaar op. De nadruk tijdens deze summerschool ligt op het beheersen van cameratechniek en het zien en maken van composities.

Workshops
De summerschool bestaat uit drie achtereen volgende workshops. Zaterdagochtend verzamelen de deelnemers om 09.00 uur bij natuurcentrum de Maashorst en wordt gestart met een uurtje uitleg over de basis en technieken. Dit op een informele manier die voor iedereen te begrijpen is. Daarna ga je op pad om vooral veel te oefenen tijdens een photowalk van zo’n 4 kilometer. Dit zal tot ongeveer 13.30 duren. Met een beetje geluk zal de heide nog in bloei staan en kun je prachtige foto’s maken.

Avond
Zaterdagavond komt iedereen om 20.00 uur weer bij elkaar om een mooie zonsondergang vast te leggen. Daarna neem je nog een stukje van het blauwe uurtje mee en stopt dan rond 22.00 uur zodat je op tijd kunt gaan slapen. Op dit tijdstip maak je een reële kans op fotograferen van een ree of een grote grazer in het landschap.

Vroeg uit de veren
Zondagmorgen moet je echt vroeg uit de veren. Om 06.45 uur verzamelt het groepje weer om op tijd klaar te staan voor de zonsopkomst. Als de zon eenmaal aan de hemel staat wandel je terug om de resultaten te bekijken. De foto’s die gemaakt tijdens de photowalks worden besproken, en er wordt gekeken waar eventueel nog verbeteringen mogelijk zijn. Rond 10.00 uur is de afronding af zodat je eventueel nog tijd hebt om op eigen gelegenheid nog een keer de natuur in te gaan of een van andere activiteiten in de Maashorst te bezoeken.

Aanmelden
Precies de (after) vakantie vitaminen die je nodig hebt, gewoon een weekend plezier beleven met je hobby en andere enthousiaste mensen ontmoeten op een informele en gezellige manier.
De summerschool vindt plaats in het weekend van 4 en 5 september en in het weekend van 11 en 12 september. De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden om iedereen een kans te geven hieraan deel te nemen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op ronaldstrijbosch.nl/summerschool.

Meer berichten