Foto: Peter Noy
FOTO’S

Feest op basisschool: Festival de Cirkel mag wél doorgaan

  •   keer gelezen

UDEN | Onder luid gejoel werd afgelopen vrijdag het ‘Festival de Cirkel’ door leerkracht en DJ Mees Linders (24) van OBS De Cirkel geopend. In tegenstelling tot de andere festivals in Nederland, mocht dit Udense festival wél doorgaan. Omdat het jaarlijkse schoolreisje vanwege de coronamaatregelen werd afgelast, heeft de ouderraad dit evenement voor alle leerlingen van basisschool de Cirkel georganiseerd. Het werd een groot succes.

tekst & foto’s: Peter Noy

“In plaats van een schoolreisje maken we er een spetterend schoolfeestje van”, glundert Mees die volgend jaar het klaslokaal in Uden verruilt voor een tweejarige masteropleiding in Amerika. “We hebben een hechte groep van actieve ouders, zij wilden hier graag aan meehelpen. Zonder hen was dit nooit gelukt.” Hij bedankte iedereen die heeft meegeholpen om dit fantastische festival op te bouwen. De kinderen kregen allemaal een braskaart waarmee ze aan de verschillende activiteiten konden deelnemen. “We hebben de leerlingen op school zelfstandigheid aangeleerd, dit kunnen ze vandaag bij het festival in de praktijk brengen. De kinderen hebben twee weken in spanning gezeten, het moest een geheim blijven. Vandaag konden ze helemaal losgaan”, vertelt Linders met een knipoog. Ze genoten van de vele activiteiten waaronder het schminken, schilderen en bubble voetbal. Ook was er een springkussen, stormbaan, goochelaar, ballonnenboer, suikerspin, frietkar en een stand van Mad Science waar verrassende experimenten en proeven tot verbaasde gezichten leidde. 

Afscheid Renée Oomen
Leerling Quinn van Oers (9) zegt iedere morgen tegen zijn juf ‘goede morgen Renée Oomen’. Vandaag heeft hij een mooie afscheidstekening voor haar gemaakt. Renée (64) neemt na ruim vijfentwintig jaar afscheid als leerkracht van de Cirkel en gaat over een week met vervroegd pensioen. Ze trakteerde alle kinderen op een ijsje. Sanne van der Ven uit Zeeland geeft sinds acht jaar les op De Cirkel, voornamelijk in de onderbouw, groep 2 en 3. “De Cirkel is een wat kleinere openbare school in Uden, dit maakt dat de kinderen van de onder- en bovenbouw goed met elkaar samenwerken. Ze maken daardoor gemakkelijk contact met elkaar, worden vrijer en het maakt ze zekerder en zelfstandiger”, aldus Sanne. Rond het middaguur konden alle kinderen een frietje halen en werd het festival in de gymzaal afgesloten met een goochelact.

Meer berichten