Foto: Henk Lunenburg

‘Lief Dagboek’ doneert opbrengst van ruim 17.000 euro aan Rode Kruis

  •   keer gelezen

UDEN | De initiatiefnemers van het boek ‘Lief Dagboek’, Marike Daverveld en Simone Boogers van Kunst en Spijs, overhandigden afgelopen vrijdag een cheque van ruim 17.000 euro aan het Rode Kruis. Dit deden ze samen met medesamenstellers drukker Rob Ketelaars en illustrator Gert de Goede.

Relations manager Vahideh Shemshad en district medewerker Brabant Noord Diane Melis, beiden werkzaam bij het Rode Kruis, waren zeer blij met dit enorme bedrag en beloofden dit aan mooie, corona-gerelateerde doelen te besteden.

5000 gedrukte boeken
Er zijn ruim 4200 exemplaren van de 5000 gedrukte Lief Dagboeken verkocht. Dit dagboek geeft weer hoe vooral de mensen van Uden en omstreken, maar ook ver daarbuiten, deze in- en aangrijpende coronatijd beleefd hebben. Koning Willem-Alexander vond dit zó belangrijk dat hij er speciaal voor naar Uden kwam om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. De overige boeken gaan naar het bedrijf Total Pack uit Oss, dat vanaf het begin al garant stond voor de eventueel niet verkochte boeken. Zij gaan deze op een mooie manier verspreiden over bijvoorbeeld scholen en bibliotheken, zodat de verhalen goed bewaard blijven voor het nageslacht omdat deze vooral niet vergeten mogen worden.

Vervolg
Na de overhandiging kondigde het ‘Lief Dagboek Team’ aan dat er een vervolg komt. Geen Lief maar een Stout Dagboek, met anonieme stoute verhalen. Denk hierbij niet alleen aan seks verhalen, maar ook aan domme dingen die mensen gedaan hebben, waar ze zich voor schamen om het openbaar te vertellen, maar het wel op deze manier durven delen.

Meer berichten