<p>Reddings Brigade Uden en Veghel waren van donderdag tot en met zondag aanwezig in Limburg.</p>

Reddings Brigade Uden en Veghel waren van donderdag tot en met zondag aanwezig in Limburg.

Reddingsbrigade Uden en Veghel ingezet in Limburg

  •   keer gelezen

UDEN | In de nacht van 14 op 15 juli is de reddingseenheid Uden-Veghel gealarmeerd om noodhulp te verlenen in Limburg. Sindsdien hebben twaalf vrijwilligers 24 uur per dag klaargestaan en zijn zij in drie ploegen ingezet. Zondagavond om 21.30 is de inzet beëindigd.

Eenheden van de Nationale Reddingsvloot werden in de nacht van 14 op 15 juli gealarmeerd om met spoed naar Zuid-Limburg te gaan om noodhulp te verlenen in ondergelopen gebied. Direct daaropvolgend stond het eerste team van vier personen klaar. Deze eenheid is later die dag naar Maastricht gegaan, waarvandaan de inzet gecoördineerd werd. In de nacht van donderdag op vrijdag is de eenheid ingezet bij de evacuatie van onderlopende delen in de omgeving van Maastricht. Op vrijdagochtend is er opnieuw geëvacueerd, ditmaal in een ander deel waar het water tot dan toe niet verwacht werd. Rond 14.00 werd de inzet daar beëindigd nadat het gehele gebied ontruimd was.

Dijkdoorbraak
Kort daarna kwam een melding van een dijkdoorbraak. Nadat het gebied vrijgegeven was door Rijkswaterstaat heeft de eenheid paraat gestaan om ondergelopen gebieden daar eveneens te evacueren. Deze inzet is rond 18.00 beëindigd waarna andere ploegen stand-by gestaan hebben op verschillende locaties in Limburg.

Nationale Reddingsvloot
Reddings Brigade Uden en Reddings Brigade Veghel bemannen gezamenlijk al ruim 10 jaar een eenheid. In 2018 is de Nationale Reddingsvloot geherstructureerd waarna Veiligheidsregio Brabant-Noord besloot dat brandweereenheden de rol van de reddingsbrigade overnam. Dankzij financiële steun van gemeentes konden alle reddingsbrigades in veiligheidsregio Brabant-Noord hun eenheid behouden. Hierna zijn de vier eenheden van Uden-Veghel, Oss, Land van Cuijk en ’s Hertogenbosch als reserve-reddingsgroep opgenomen in de Nationale Reddingsvloot. Inzetten van de reddingsbrigade worden volledig door vrijwilligers uitgevoerd.

Meer berichten