Afbeelding

Elstak en Wagner op Halfvastenfeesten

Kunst en cultuur 91 keer gelezen
ZEELAND - Aan de Reekseweg/Middenpeelweg in Zeeland worden langzaam maar zeker de contouren zichtbaar van het terrein van de jaarlijkse Halfvastenfeesten. Het tweedaagse muziekevent vindt dit jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart. Op het affiche van de Halfvastenfeesten 2015 prijken klinkende namen van artiesten als Mental Theo, Paul Elstak en Django Wagner.

[image=277929]

'Terug naar de basis en de sfeer van weleer', is het motto van de achtste editie van de Halfvastenfeesten. "Dat betekent twee dagen feest voor jong en oud, een keur van bekende Nederlandse artiesten en ticketprijzen die voor iedereen betaalbaar zijn. Zo kost een avondje Halfvastenfeesten slechts 12,50 en voor maar twee tientjes heb je een combiticket en ben je er beide dagen bij", laat de organisatie weten.

Het roer om
Vorige maand kondigde de organisatie van de Halfvastenfeesten aan het roer dit jaar drastisch om te gooien. Geen driedaags mega-event meer met vijf areas en tachtig acts, geen dure paradepaardjes meer als Waylon en VanVelzen en geen ticketprijzen meer van 35 tot 40 euro. "Veertig euro voor een kaartje is écht te veel", stelt pr-man Marien Nass. "De Halfvastenfeesten moeten een feest zijn voor jong en oud in Zeeland en omgeving en betaalbaar voor iedereen. De afgelopen jaren zijn we te ver afgedreven van deze doelstelling en daarom gaan we in 2015 terug naar de basis: twee dagen, één tent, goeie artiesten en een ticketprijs van slechts 12,50."

Klinkende namen
"De Halfvastenfeesten hebben wederom een line-up om je vingers bij af te likken. Wat te denken van klinkende namen als Mental Theo en Paul Elstak? Kanjers bij wie het dak van de feesttent er ongetwijfeld afgaat. Liefhebbers van het Nederlandstalige lied kunnen hun hart ophalen met bekende volkszangers als Django Wagner, Henk Bernard en Johnny Romein. En ook de beste coverband van Nederland komt naar Zeeland: Tilt. Verder op het festivalaffiche: Helemaal Hollands, Snollebollekes, Lijn 7 en vele anderen", laat de organisatie weten.

Tickets
Tickets voor de Halfvastenfeesten 2015 (dagkaart 12,50, combiticket 20 euro) zijn online te bestellen op www.halfvastenfeesten.nl en verder verkrijgbaar op de volgende voorverkoopadressen: Jamin Oss, Jamin Uden, Café Libre Mill, Jumbo Eijsermans Zeeland, Jumbo Grave, Hendriks Sigaren Wijchen, Paperpoint Heeswijk-Dinther, Bruna Schaijk, Tonny Willemsen Zeeland, Smulhoek Cafetaria Lunchroom Gemert, Hendriks Boek- en Kantoorvakhandel Sint Anthonis, Van Doorn Feestartikelen Veghel, Kapsalon Jan Nelissen Reek, Van der Burgt Groene Vakwinkel Zeeland, Snackbar Keizer Mill en Van Doorn Feestartikelen Langenboom.
Kijk voor het volledige programma en meer info op www.facebook.com/halfvastenfeesten en www.halfvastenfeesten.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant