Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Een kijkje in de aanstuurunit van de kermis

  •   keer gelezen

UDEN | De kermis in Uden is dit jaar door alle coronamaatregelen toch net wat anders dan anders. Gisteravond namen onder andere burgemeester Henk Hellegers, wethouder Gijs van Heeswijk en kermismeester Pascal Donkers een kijkje in de aanstuurunit van de beveiliging, waar vanuit goed overzicht is op de kermis en het naleven van alle maatregelen.

De unit, die meestal wordt ingezet bij grote festivals en evenementen, is geplaatst bij de voorzijde van het gemeentehuis. In de unit zit een coördinator die alle bewegingen van de bezoekers kan volgen via een tiental grote televisieschermen. Bij calamiteiten kan zij de boa’s en eventuele hulpverleners razendsnel naar de juiste plek sturen.

Drukte
Boven de toegangspoortjes van de kermispleinen hangen camera’s die de in- en uitgaande mensen tellen. Zodra in de aanstuurunit wordt waargenomen dat het te druk wordt, krijgen de medewerkers van de beveiliging de opdracht tijdelijk de toegang te sluiten. Als op alle pleinen het aantal bezoekers te veel wordt, verschijnt op de lichtborden langs de invalswegen rondom Uden de mededeling om op een ander tijdstip terug te komen. De coördinator in de unit kan alle camera’s in het uitgangsgebied apart aansturen en indien nodig inzoomen. Alle beelden worden tot het einde van de kermis bewaard.

Meer berichten