<p>Een eerdere editie van de Slabroekweek.</p>

Een eerdere editie van de Slabroekweek.

(Foto: Henk Lunenburg)

Organisatie Slabroekweek neemt geen risico en blaast kindervakantieweek af

  •   keer gelezen

UDEN | De organisatie van de Slabroekweek heeft besloten de Udense kindervakantieweek die zou plaatsvinden van 30 augustus tot en met 2 september niet door te laten gaan. De belangrijkste reden daarvoor is de grote onzekerheid omtrent corona. 

Ook laat de organisatie weten dat er een reëel risico bestaat, iets wat ze nu al zien gebeuren, dat ouders het virus wel bij zich dragen zonder dit zelf te weten, omdat ze volledig gevaccineerd zijn en daardoor geen klachten hebben. Als dat gebeurt, kan de Slabroekweek bijdragen aan de verspreiding van het virus. “Dat is iets wat wij als organisatie absoluut niet willen.”

Leiding
Ook het aantal voorinschrijvingen van leiding is op dit moment nog erg laag. “We verwachten dat er, mede door corona, niet heel veel extra aanmeldingen gaan komen. Het aantal leiding is een cruciaal onderdeel voor het aantal kinderen dat mee kan doen aan de Slabroekweek. Daarbij bestaat er nog het risico dat leiding uiteindelijk niet op komt dagen, omdat ze bang zijn voor corona, of omdat ze positief getest zijn. Wij kunnen daardoor dan niet het verplichte aantal begeleiding per groepje garanderen”, aldus de organisatie.

Coronaprotocol
Daarnaast maakt het uitgebreide coronaprotocol het ook niet gemakkelijk om de kindervakantieweek te organiseren.  Er moet onder andere zoveel mogelijk gewerkt worden met bubbels ,wat zou betekenen dat de verschillende spelencommissies ieder een bubbel moeten creëren en niet met elkaar in contact mag komen gedurende de week. “We zouden logistiek veel aan het programma moeten aanpassen om zoveel mogelijk personen te verspreiden. Denk hierbij aan aankomst- en ophaaltijden per spelencommissie. Ouders die geacht worden niet het terrein te betreden. Dit alles werkt niet mee in het beeld zoals wij graag Slabroekweek zien.”

Meer berichten