<p>Het vertrek afgelopen maandag. (foto: Henk Lunenburg)</p>

Het vertrek afgelopen maandag. (foto: Henk Lunenburg)

‘De Bommeltjes’ op de tandem naar Parijs voor het KWF

  •   keer gelezen

UDEN | Onder luid applaus en gejoel van familie, vrienden en buurtgenoten vertrok de Udense Mark van Bommel (53) afgelopen maandagmiddag samen met zijn vrouw Wilma en kinderen op de tandem naar Parijs. Mark is ongeneeslijk ziek en wil met de tocht geld ophalen voor het KWF Kankerbestrijding.

Mark, een bekende in de Udense samenleving als onder meer oud-prins van de Knoerissen, kreeg in juni 2020 de diagnose botkanker. Na een heftige en zware periode herstelde hij. “Mijn schouderblad en gewricht werden verwijderd. Ik hield een zware beperking over maar dat vond ik niet erg. Ik leefde nog. We stonden weer vol in het leven en maakten mooie plannen. Mijn vrouw Wilma en ik kochten een tandem en we maakten mooie tochten.”

Parijs
Om hun 25-jarig huwelijksjubileum te vieren werd een tandemreis naar Parijs werd gepland voor oktober dit jaar. Tot het bericht kwam dat er uitzaaiingen waren gevonden in Marks longen. Het blijkt ongeneeslijk. “Mijn arts vertelde me dat als we naar Parijs willen fietsen we dat beter nu kunnen doen. “Laten we gaan”, zei mijn vrouw Wilma.” Maandag stapte hij met haar en zijn kinderen Loek en Martje op de tandem. Zoon Bert woont bij stichting Zelo, een ouderinitiatief voor jongeren met een beperking. Hij fietste maandag een half uurtje mee in een rolstoelfiets. Met de tocht wil het gezin ook geld ophalen voor het KWF. De teller staat nu al op meer dan 29.000 euro. Je kunt geld doneren via de website acties.kwf.nl. Met de zoekterm ‘Bommeltjes’ kom je op de juiste doneerpagina terecht.

Meer berichten