Foto: Jill Wellington

Deze ideeën voor je tuin zorgen voor een fijn uitzicht

  •   keer gelezen

Ben je van plan om je tuin wat liefde en aandacht te schenken? Geen slecht idee, want je spendeert hier waarschijnlijk een hoop tijd. Daarnaast kijk je uit over je tuin vanuit je woonkamer, keuken of misschien zelfs je slaapkamer. Dan is het natuurlijk fijn als je een uitzicht hebt waar je blij van wordt. Er zijn enkele manieren om van je tuin een mooi aanzicht te maken en we geven je graag wat inspiratie. Bij deze krijg je drie ideeën om je tuin een mooie uitstraling te geven.

Een lapje groen

Het is een goed idee om je tuin te voorzien van een stuk gras, zeker wanneer je deze graag heel groen ziet. Je kunt dit uiteraard doen met echt gras, maar kunstgras is een stuk voordeliger. Kunstgras laten leggen wordt steeds populairder om meerdere redenen. Niet alleen heb je direct een prachtig groene tuin, maar het is ook een stuk makkelijker mooi in vorm te houden dan echt gras. Je kunt hier gemakkelijk overheen lopen zonder de kwaliteit van het gras te verslechteren en het blijft ook in de herfst en winter groen. Kortom, genoeg redenen om eens de opties te bekijken wat betreft een nieuwe grasmat!

Fijne inrichting

De inrichting van je tuin is belangrijk voor het aanzicht. Plant dus niet zomaar de eerste struik van het tuincentrum, maar ga gericht op zoek. Wat wil je dat de tuin uitstraalt en met welke planten en meubelen kun je dit idee realiseren? Je tuin verdient net zo veel aandacht – of misschien zelfs wel meer – dan bijvoorbeeld je woonkamer of je badkamer! Teken deze ruimte bijvoorbeeld op papier uit en ga eens schetsen hoe jouw ideale tuin eruitziet. Wellicht kom je ineens op ideeën die je heel gemakkelijk kunt realiseren!

Netjes onderhouden

Een tuin waarbij het onkruid een meter hoog is en de houten schutting aan het rotten is, is geen fijn aanzicht. Zorg dus dat je je tuin netjes bijhoudt en aandacht geeft om de zoveel tijd. Een tuin hoeft absoluut niet vol te staan met luxe tuinmeubelen en exotische planten om een fijn uitzicht te kunnen bieden. Als het opgeruimd en netjes is ben je al over de helft! De tuin moet je eigenlijk zien als een natuurlijk verlengstuk van je woning, welke je ook elke week opruimt en schoonmaakt. Als je er op die manier naar kijkt, komt het helemaal goed!

Meer berichten