Bescherm longen en luchtwegen met onafhankelijke adembescherming

  •   keer gelezen

Het spreekt voor zich dat een veilige manier van werken voor iedereen een vereiste is. Bij een aantal beroepsgroepen vraagt dat om extra aandacht. Denk bijvoorbeeld aan werkomgevingen waarbij het inademen van de lucht schadelijk is voor de longen. Giftige gassen, chemicaliën en micro-organismen zijn daar potentiële oorzaken van. Daarnaast is het verstandig om onbekend terrein te verkennen met speciale maskers en systemen om adem te halen. Onafhankelijke adembescherming levert de hoogst haalbare veiligheid. Want je creëert daarmee een eigen systeem om adem te halen, compleet afgesloten van de lucht om je heen. 

Haal adem door middel van zuurstofflessen

Er ontstaat een afgesloten systeem voor luchtcirculatie door gebruik te maken van flessen met zuurstof. Je ademt dus niet langer de buitenlucht in. In combinatie met een volgelaatsmasker hebben medewerkers de mogelijkheid om veilig adem te halen. Want er komt geen enkel deeltje uit de buitenlucht binnen. In specifieke werkomstandigheden is onafhankelijke adembescherming verplicht. Dat is volgens regels van de Arbowet en daarnaast vastgelegd in Europese wetgeving. 

Voor situaties waarin het filteren van lucht niet meer voldoende is

Een afgesloten circulatiesysteem met volgelaatsmasker is de meest uitgebreide vorm van adembescherming. Een stap daarvoor zitten halfgelaatsmaskers met filters. Die zijn in staat om specifieke boosdoeners uit de lucht te zuiveren. Het voordeel is dat deze systemen compacter zijn. Maar je dient er wel zeker van te zijn dat alle schadelijke deeltjes uit de lucht worden gezuiverd. Dat vraagt onder andere om uitvoerig luchtonderzoek. Met onafhankelijke adembescherming omzeil je die problemen. Want je komt niet in aanraking met de lucht in de omgeving. 

Een betrouwbare partner voor adembescherming

Het aanbieden van de juiste beschermingsmiddelen is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Maar het is wel mogelijk om deze taak grotendeels uit handen te geven. Want door een samenwerking aan te gaan met een specialist in veiligheid beschik je altijd over adembescherming om jouw medewerkers optimale bescherming aan te bieden. Ze leveren de beschermingsmiddelen en zorgen voor controles en onderhoud. Hierdoor garandeer je een veilige werkomgeving voor je medewerkers. Kies daarom altijd een betrouwbare partner voor onafhankelijke adembescherming. 

Streef voor optimale veiligheid en kies voor hoogwaardige onafhankelijke adembescherming

Meer berichten