Antoon en Nelly van Ravestein hebben hun diamanten bruiloft gevierd.
Antoon en Nelly van Ravestein hebben hun diamanten bruiloft gevierd. Foto: Henk Lunenburg

Diamanten huwelijk Antoon en Nelly van Ravestein

Human Interest 1.064 keer gelezen

VOLKEL/UDEN | Antoon en Nelly van Ravestein-Verhoeven hebben hun diamanten bruiloft gevierd. “Op Nieuwjaarsdag 1956 hebben we voor het eerst samen gedanst”, aldus het echtpaar, dat onlangs hun 60-jarig huwelijksjubileum heeft gevierd.

Door Henk Lunenburg

Nelly Verhoeven is 83 jaar geleden geboren in Boekel als oudste van de zeven kinderen. Antoon van Ravestein is 85 jaar en hij is de jongste van zeven kinderen. In oktober 1955 was er groot feest in Volkel: een optocht vanwege het 500 jaar bestaan van het dorp. Daar zag Antoon voor het eerst Nelly, die stond te schuilen voor de regen. Toen was hij al behoorlijk onder de indruk. Enkele maanden later, op Nieuwjaarsdag 1956, hebben ze voor het eerst samen gedanst. Nelly was in die tijd werkzaam in een hotel in Helmond. Antoon was, na het gymnasium op het Titus Brandsma Lyceum in Oss, net begonnen aan de opleiding voor onderwijzer in Eindhoven. “Dat was na zes jaar fietsen naar Oss een flink eind verder, namelijk 32 kilometer heen en 32 terug”, vertelt Antoon.

Serviesgoed van 60 jaar oud
Nelly was ondertussen aan de slag gegaan bij V&D in Helmond op de afdeling serviezen, waar ze een aantal jaren heeft gewerkt. Het servies dat ze toen gekozen heeft, gebruiken ze nog steeds. Slecht één dekseltje is in die 60 jaar gesneuveld. Na het trouwen moest Nelly stoppen met werken bij V&D. “Dat was toen gebruikelijk.” Antoon was intussen geslaagd voor onderwijzer op de kweekschool en moest in militaire dienst, ondanks het grote gebrek aan leerkrachten. In oktober 1959 is hij begonnen in Volkel op de jongensschool. Hij mocht beginnen in de eerste klas met 52 leerlingen, een aantal dat toen niet ongebruikelijk was. Die kinderen zijn nu bijna 70 jaar oud. Op die school heeft hij in bijna 40 jaar alle klassen gehad met, in totaal zowat 1000 (aanvankelijk) jongens. Later ook meisjes. Op 9 augustus 1961 zijn ze getrouwd in Boekel. Ze kregen samen drie kinderen: twee zonen en één dochter. En verder vier kleinkinderen.

Dansen bij Verhoeven
Toen de jongste naar de kleuterschool ging, is Nelly begonnen in het Retraitehuis in de keuken. Vandaar haar hobby: koken. Zo’n 20 jaar hebben ze met veel plezier dansles gehad bij de dansschool van Verhoeven aan de markt. “De laatste jaren van Sandra en Eric, daarvoor ook van Hans en Bert. En de oude dansen van vader Verhoeven zelf. Nelly heeft jarenlang gezwommen. Eerst in Mill, later in Uden. Met de kinderen zijn we veel op vakantie geweest. Begonnen met een tent, en daarna nog vele jaren met een vouwwagen. Toen de kinderen de deur uit waren, gingen we vaker bustochten maken naar de bekende oorden”, vervolgt het diamanten bruidspaar. Ook maakten ze regelmatig reizen naar Lourdes. In 1973 hebben ze in eigen beheer een huis gebouwd, waar nu dochter Ine in woont.

Verhuisd naar Uden
21 jaar geleden zijn ze verhuisd van Volkel naar Uden. Antoon heeft meer dan 50 jaar in het Volkelse kerkkoor gezongen en na de verhuizing ook nog bij enkele koren in Uden. Biljarten was ook nog een liefhebberij van hem. Nelly heeft veel vrijwilligerswerk gedaan bij de parochie.
Het feest is gevierd in kleine kring met de eigen kinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant