Ingezonden brief.
Ingezonden brief. Foto: Udens Weekblad
ingezonden

‘ErvenPlus... Schone schijn?’

Ingezonden 665 keer gelezen

Bewonderenswaardig initiatief van Vogelwacht en VLU om de biodiversiteit in het buitengebied van gemeente Uden te verbeteren ! Maar hoe mooi zou het zijn als er óók meer diversiteit te zien zou zijn op de akkers behorend bij die boerenerven; monocultures met 6 ha (voetbalvelden) prei, 5 ha aardappelen, 7 ha bieten, 4 ha wortelen, 10 ha aardbeiplanten enz. die met z.g. gewasbeschermingsmiddelen behoed moeten worden voor ziekten en plagen.

Vrijwilligers doen wat ze kunnen om de afgenomen aantallen (!) van vogels en vleermuizen te compenseren, maar waarvan moeten die leven als het insectenleven grootschalig wordt bestreden? Leuk hoor, al wéér ‘n subsidie... En inderdaad meer broedgelegenheid voor uil en vleermuis, een leuk korte-termijnproject, mooi voor in de krant, maar zonder andere maatregelen kansloos op den duur.

Okay, iets is beter dan niets en ik wens genoemde organisaties alsook Brabants Landschap succes met dit kleinschalig project, maar misschien moeten Gemeente en andere verantwoordelijke instanties toch wat groter en verder vooruitkijken.

Toon Valks
Uden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant