Afbeelding

Ingang museum wordt naar ‘de muur’ verplaatst

Kunst en cultuur 39 keer gelezen
UDEN - Het Museum voor Religieuze Kunst gaat verbouwen. De ingang van het museum verschuift naar de kloostermuur aan de zijkant zodat bezoekers voortaan via de kruidentuin het museum betreden. Daar wordt een glazen wand gemaakt met een ook een glazen ingang, zodat het museum en de kruidentuin goed voor elkaar zichtbaar zijn.

[image=302376]

In het museum is het straks niet alleen genieten van de collectie, maar ook prettig vertoeven in de historische omgeving van de abdij. Het museum gaat zich ook beschikbaar stellen voor bijeenkomsten, zoals zakelijke vergaderingen en ontvangsten.
Op die manier hoopt het museum een duurzame toekomst tegemoet te zien, al moet er nog wel geld ingezameld worden, maar daar is nieuw commissie voor opgericht onder leiding van IBN-directeur Martijn Gielen met ook een comité van aanbeveling met onder meer bisschop Hurkmans, Paul Rüpp en de directeur van het Rijksmuseum.
De nieuwe plannen werden vrijdag bekend gemaakt door onder meer de architect Cees Dam tijdens een speciale bijeenkomst ‘Van Ritselen naar professionele Fundraising’ ter ere van Leon van Liebergen en Cor van der Heijden, twee steunpilaren van het museum die afscheid nemen.

[image=302371]

[image=302373]

[image=302372]

[image=302374]

[image=302375]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant