UDI'19 was te sterk voor Gemert.
UDI'19 was te sterk voor Gemert. Foto: Bas Delhij

Gretig UDI’19 klopt Gemert in strijd om PEKA Kroef Trofee

Voetbal 1.995 keer gelezen

ODILIAPEEL | UDI'19/CSU heeft zaterdag de 45ste editie van de PEKA Kroef Trofee op haar naam geschreven. Het traditionele voorbereidingsduel tussen de oude rivalen UDI en VV Gemert eindigde in een 2-1 overwinning voor de Udense hoofdklasser. Een treffer van Jaouad Chraou en een eigen doelpunt van Gregory Lammers zorgden voor de winst.

Na een minuut stilte voor de vrijdag overleden Ad Tiebosch voltrok zich op het prima bespeelbare veld van RKSV Odiliapeel een bij vlagen pittige en soms zelfs gemene partij. Gemert, als derde divisionist, nam het initiatief en koesterde het balbezit. De kansenverhouding was echter volledig in balans. De wedstrijd werd vanwege onweer en hevige regenval (na een korte onderbreking) in drie periodes van elk 30 minuten gespeeld. Het was aan het begin van de 'tweede periode' dat UDI op voorsprong kwam. Chraou kopte raak. Via Jorzolino Falkenstein kwam Gemert echter vlug langszij. Gemert had met nog een kwartier op de klok een uitgelezen mogelijkheid op 1-2, maar Ralf Kemper stuitte vanaf 11 meter op doelman Ralph Vos (zie video). Het bleek een dure misser, want amper een paar minuten later tikte Lammers op ongelukkige wijze een voorzet van Tufan Koca achter de eigen doelman: 2-1. Invaller-doelman Sem Verhoeven voorkwam in de laatste minuut nog op fraaie wijze de gelijkmaker op een harde volley van Stijn van den Broek. "Het blijft natuurlijk een oefenpotje, maar je ziet dat het elftal beter in balans is gekomen ten opzichte van mijn eerste seizoen", keek UDI-trainer Lodewijk de Kruif terug.

Lees woensdag 11 augustus een uitgebreid interview met Lodewijk de Kruif en UDI-nieuweling Dennis Janssen.

Trainer Lodewijk de Kruif (midden) ziet dat het goed zit.