UDI'19 klopte zaterdag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen buurman Gemert met 2-1. (foto: Bas Delhij)
UDI'19 klopte zaterdag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen buurman Gemert met 2-1. (foto: Bas Delhij) Foto: Bas Delhij

‘De selectie van UDI’19 is door de nieuwe spelers veel meer in balans gekomen’

Voetbal 1.667 keer gelezen

UDEN | Nog tweeënhalve week en dan begint voor UDI’19/CSU een nieuw seizoen in de Hoofdklasse B. Hoofdtrainer Lodewijk de Kruif en nieuweling Dennis Janssen hebben er mede door de gehaalde versterkingen vertrouwen in dat de Udenaren een rol van betekenis kunnen spelen. “De selectie is ten opzichte van mijn eerste seizoen veel meer in balans”, stelt De Kruif, die begint aan zijn derde seizoen op Parkzicht.

Door Martijn Schwillens

Natuurlijk, er is nog genoeg werk te verrichten voor De Kruif en zijn mannen tot aan de ouverture tegen Nuenen op zondag 29 augustus, maar de wijze waarop UDI’19 afgelopen zaterdag derde divisionist Gemert de baas was, geeft vertrouwen. “We zijn beter geworden ten opzichte van mijn eerste seizoen (2019-2020). Toen stapte ik relatief laat in en had ik geen hand meer in de samenstelling van de selectie. Dat is voor de huidige selectie wel het geval geweest. We zijn heel gericht op zoek gegaan naar bepaalde versterkingen, zoals Dennis Janssen (ex-TOP Oss en -NEC)”, zegt de Edenaar. “Ik belde hem kort nadat hij was gestopt bij De Treffers en helemaal klaar was met het spelletje. Ik heb hem gezegd mij te bellen als het weer zou gaan kriebelen en ik ben blij dat hij dat gedaan heeft. Bij NEC (jeugdopleiding) hebben we al vier jaar fijn samengewerkt. Hij geeft ons voetballend meer mogelijkheden. Je kunt zien dat hij op een hoger niveau heeft gespeeld. Hij doorziet het spelletje en heeft een goede passing in zijn benen. Wietse van Lankveld en hij voelen elkaar prima aan. Hij had meerdere opties, dus ik ben blij dat hij voor UDI’19 heeft gekozen.”

‘We zijn beter geworden ten opzichte van mijn eerste seizoen’

‘Leuke groep met potentie’
“Het is nu vooral belangrijk dat we enkele vastigheden erin gaan krijgen, want ik vind dat we nog te vaak voor de lange bal gaan als er ook een voetballende oplossing mogelijk is. Aanvallend zijn we trouwens ook een stuk sterker geworden met de komst van Jaouad Chraou, dat een heel ander type is dan Jeroen van Schoonhoven. Voor tegenstanders is het veel moeilijker geworden om ons te bespelen”, verwacht De Kruif.
In het treffen met Gemert (2-1 winst) lieten Dennis Janssen en Jaouad Chraou alvast zien wat zij voor UDI’19 kunnen betekenen als zij de juiste vorm hebben. Janssen eiste voortdurend ballen op, wees medespelers op hun verantwoordelijkheid en strooide met enkele heerlijke passes. Het kwam de opbouw van de Udense hoofdklasser duidelijk ten goede. Chraou bleek meerdere keren een plaag voor Gemert en liet zien ook te kunnen koppen, gezien de openingstreffer. Daarmee lijkt de spits verder te gaan met waar hij -vóór Corona- een niveautje hoger bij OJC Rosmalen en Unitas wekelijks mee bezig was: scoren. “Het is een leuke groep, met de nodige potentie”, denkt Janssen. “Ik vind het moeilijk inschatten, omdat ik de tegenstanders in de hoofdklasse niet ken natuurlijk, maar ik ken enkele jongens nog uit Oss en ik zie hoe gretig ze zijn om iets neer te zetten. De groep is ambitieus en dat spreekt me aan. Dat Lodewijk de Kruif hier trainer is, heeft natuurlijk wel meegespeeld in mijn keuze voor UDI’19.”

‘Dichter bij de top-4’
Dat UDI’19 in de voorbereiding voetballend overeind wist te blijven tegen derde divisieclubs als Blauw Geel’38 en Gemert, zal De Kruif sterken in zijn gevoel dat UDI’19 stappen aan het maken is. De oefenmeester vindt dat zijn ploeg zich moet richten op de subtop. “Wij kunnen ons niet zoals Halsteren en OJC Rosmalen elk seizoen met acht of negen nieuwe jongens versterken. Ons budget is kleiner, waardoor we heel gericht te werk gaan. Ook van Baronie en SV Meerssen verwacht ik veel, maar wij moeten ons kunnen mengen in de strijd om plek vijf en dus dichter bij de top-4 in de buurt komen”, vindt De Kruif. “Onze selectie is nog steeds klein, maar ten opzichte van mijn eerste seizoen kunnen we een beetje gaan schuiven met spelers of doelgericht gaan wisselen als een wedstrijd of tegenstander daar om vraagt.”

Lodewijk de Kruif wil dat UDI'19 aansluiting vindt met de subtop.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant