Verdihuis aan de Aldetiendstraat in Uden.
Verdihuis aan de Aldetiendstraat in Uden. Foto: Area

Area levert appartementen Aldetiendstraat in Uden op

Zakelijk 1.923 keer gelezen

UDEN | Area heeft in het pand aan de Aldetiendstraat in Uden 14 appartementen gerealiseerd voor stichting maatschappelijke opvang het Verdihuis. Het Verdihuis verwacht dat half november de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen. Tot die tijd zijn ze bezig met het inrichten van de appartementen. 

Hazenberg Bouw heeft in vier maanden tijd het kantoorgebouw omgebouwd naar deze appartementen. De appartementen zijn verdeeld over twee bouwlagen, zijn gasloos en hebben 42 zonnepanelen op het dak. Ook de installaties worden op het dak geplaatst zodat geluidhinder zoveel mogelijk beperkt wordt en het aanzicht mooier is.
Het Verdihuis, met de hoofdvestiging in Oss, vangt mensen op die vanwege veelal complexe problemen dakloos zijn geworden of dat dreigen te worden. De opvanglocatie in Uden is belangrijk omdat cliënten dan in hun eigen omgeving worden opgevangen. Het Udense Verdihuis biedt geen acute crisisopvang, maar begeleidt mensen die een vervolgstap maken. Het is een woon- en leercentrum voor mensen die gemotiveerd zijn om weer zelfstandig te gaan wonen. Area draagt vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid graag bij aan de realisatie voor deze doelgroep. Ook de gemeente Uden ondersteunt het initiatief. Medio oktober is een kijkmoment.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant