Vince Duits scoorde twee maal in Echt
Vince Duits scoorde twee maal in Echt Foto: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo superieur in Echt, ondanks zwakke tien minuten

Voetbal 652 keer gelezen

ECHT | Blauw Geel’38 behaalde bij EVV in Echt, met veel invallers, een keurige 2-4 overwinning. Na een 0-2 ruststand leek het, na vier wissels bij de tegenstander, even mis te gaan. Binnen zeven minuten kwamen de Limburgers terug naar 2-2. De lucht verdween uit de longen bij EVV en Blauw Geel’38 kwam terug naar uiteindelijk 2-4. Voor rust scoorden Tijn Bosch en Vince Duits, na rust bepaalden Duits en Ben van den Nieuwenhof de uiteindelijke eindstand.

Trainer Niels van Casteren kende nogal wat absenties in zijn team. Sterkhouder achterin Tom Dekkers kon niet spelen Wouter op den Camp en Mark Dobbelsteen zijn nog niet fit. Een fantasieopstelling met een middenveld met Koen van der Zanden, Tijn Bosch en Ymanuel Hurkmans. Michiel Zeller stond samen met Robin Voets, de absolute uitblinker, centraal in het midden. Later viel ook Ymanuel Hurkmans nog uit na een half uur en kwam youngster Hadi Barglan in veld. Blauw Geel’38 speelde prima vaak met oogstrelende combinaties, maar waar de treffers uitbleven. In de 35e minuut kwam de verdiende voorsprong. Tijn Bosch stond aan het einde van een Veghelse aanval wat 0-1 betekende. Vijf minuten later viel de in die fase verdiende 0-2 via Duits.

Hantekening
Na rust, waar de thuisclub maar liefst vier spelers wisselde, kwam EVV in een opwelling fel terug. Via een kopbal en een schot binnen de zestien stond het in de 55e minuut 2-2. Trainer Niels van Casteren: “Dat waren inderdaad een paar mindere minuten van ons. Ik heb het daar in de rust nog nadrukkelijk over gehad en dan overkomt het je het toch. Daarentegen pakte we onmiddellijk na die gelijkmaker de zaken weer op. We waren gewoon beter, dit mocht niet mis gaan. Uiteindelijk wordt het 2-4, maar het hadden er veel meer moeten zijn. Trainer Leo Beckers feliciteerde me na afloop en zei ook dat we met dubbele cijfers hadden kunnen (en moeten) winnen. Hij vond ons heerlijk voetballen. Wel leuk dat je dat dan van je collega te horen krijgt. Na de twee nederlagen is dit echt heerlijk en bovendien met goed voetbal. Zeker de invallers deden het goed en hebben me zonder uitzondering overtuigd.” Na kans op kans waren het Vince Duits met zijn tweede en Ben van den Nieuwenhof die hun handtekening onder de eindstand plaatsten. Voor Duits, die zijn voetbal met veel arbeid omlijst, een leuke opsteker. Het hing al een tijdje in de lucht, vandaag op De Bandert scoorde hij twee maal.

Blauw Geel’38/Jumbo Emilio Crusat, Sjaak Egmond, Michiel Zeller, Robin Voets, Jay van Boxel, Ymanuel Hurkmans (30. Hadi Barglan) Tijn Bosch, Danny Verbakel (76. Niels Wouters), Koen van der Zanden, Ben van den Nieuwenhof, Vince Duits.