Afbeelding
FOTO’S

325 jaar ‘Zonnebloem-ervaring’ in het zonnetje gezet

Algemeen 1.262 keer gelezen

UDEN | Ze waren met 51, allemaal enthousiaste vrijwilligers van de Zonnebloem Uden. Ze verzamelden zich zaterdagmiddag 28 augustus op het terras van Rieky Verwegen in Volkel. Na anderhalf jaar corona beperkingen en twee vaccinaties verder pakken zij de draad weer op en volgende week staat de eerste activiteit met hun gasten op de rol.

Maar eerst komen ze even bij elkaar om bij te buurten en de focus te richten op het komende seizoen. Voorzitter Johan van der Leest heette iedereen van harte welkom. Na huishoudelijke mededelingen en de dank dat geen van de vrijwilligers hen door Corona is ontvallen, was het tijd voor het serieuzere werk. “Vanmiddag gaan we 325 jaar Zonnebloem ervaring huldigen met als primeur vier dames die zich al 40 jaar als vrijwilliger inzetten”, aldus Johan.

Primeur
Onder applaus overhandigde Johan bloemen en een speciale oorkonde aan Nellie Kerkhof, Nellie van Krijl, Nelly van Sleeuwen en Jo Verkuylen voor 40 jaar inzet. Ieder heeft zo zijn reden om dit werk te gaan doen of rollen er gewoon in. Nellie Kerkhof bijvoorbeeld was gezinsverzorgster en toen ze trouwde moest ze stoppen met werken. “Tja, dat was toen nog. Nu kun je je dit niet meer voorstellen. Maar na een paar jaar rolde ze in het bezoekwerk van de Zonnebloem en zie hier het resultaat. En altijd met plezier gedaan.” Mieke Prinsen en Mieke Steeghs werden na 25 jaar beloond met een gouden insigne en de zilveren insignes voor 15 jaar waren voor Rieky Verwegen, Marga Semeijn en Dora Verbruggen. Maria Bouwmans en Toos van Dijck ontvingen voor 20 jaar een speciale attentie. De lange lijst werd afgesloten met de 10-jarigen: Ellen Romviel, Joke van Schaijk en Maria Wouters ontvingen een fraai beeldje. Niet alle jubilarissen konden aanwezig zijn maar de bloemenhulde was groots. Johan blikte vooruit naar de eerstvolgende activiteit. Dit wordt een picknick bij kampeerboerderij ‘De Leijgraaf’ in Vorstenbosch.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant