Afbeelding

Een veilig huis begint bij een veilige tuin

Algemeen 355 keer gelezen

Bij het beveiligen van een woning wordt de tuin vaak over het hoofd gezien, terwijl deze achteringang juist erg populair is bij inbrekers. Ga jij binnenkort op vakantie of wil je jouw huis altijd met een veilig gevoel achterlaten? Besteed dan wat extra aandacht aan een veilige achtertuin. Hieronder lees je een aantal praktische tips om inbrekers buiten de deur te houden. 

Kies voor een inbraakwerende tuinafscheiding

Een tuinafscheiding moet niet alleen de erfgrens aangeven en privacy creëren, maar ook ongenodigde gasten buiten houden. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een stevige, inbraakwerende tuinafscheiding. Denk aan een stevige hout beton schutting of een dubbelstaafmat hekwerk. Bij dubbelstaafmat is de ruimte tussen de gelaste staven erg klein, waardoor inbrekers er niet makkelijk in kunnen klimmen. Kies je voor een houten schutting? Laat de planken dan verticaal plaatsen en/of zorg ervoor dat er geen ruimte tussen de planken zit waar je gemakkelijk een voet op kunt zetten.

Controleer de tuin op sluiproutes

Zelfs als je een inbraakwerende tuinafscheiding hebt, is het verstandig om de tuin regelmatig te controleren op sluiproutes. Check of de schutting nog in topconditie is en of er niet iemand onderdoor kan kruipen. Controleer of er geen gaten in de haag zitten en of inbrekers niet via een grote boom in jouw tuin kunnen klimmen.

Zorg voor goede sloten

Voorzie niet alleen de voor- en achterdeur van goede sloten, maar beveilig ook de poort, schuurdeur en het tuinhuisje met het juiste hang- en sluitwerk. Let bij het aanschaffen op het Politiekeurmerk Veilig Wonen en SKF certificering.

Installeer tuinverlichting met bewegingssensor

Plaats voldoende buitenlampen in de tuin zodat inbrekers niet ongezien hun gang kunnen gaan. Aangezien je de verlichting niet de hele nacht aan laat staan, is het verstandig om gebruik te maken van tuinverlichting met een bewegingssensor. Hiermee schrik je inbrekers meteen af. 

Hang een beveiligingscamera op

Een bewakingscamera is ook altijd een goede aankoop. Plak een sticker op de ramen en schutting waaruit blijkt dat jouw woning is voorzien van camerabewaking. Hiermee geef je jezelf een veilig gevoel, maar schrik je ook de inbrekers af. 

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Zeker als je voor een langere periode niet thuis bent, moet je een aantal spullen in de tuin goed opbergen. Laat bijvoorbeeld geen ladder rondslingeren, zet een tuintafel op de zijkant en plaats vooral geen containers vlakbij de schutting of het hek. Als je dit vergeet, maak je het de inbrekers wel heel makkelijk om jouw tuin in te klimmen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant