Afbeelding
:

Colleges presenteren conceptbegroting nieuwe gemeente

Algemeen 376 keer gelezen

UDEN | De colleges van burgemeester en wethouders van –nu nog- Landerd en Uden hebben dinsdag gezamenlijk de conceptbegroting gemeente Maashorst 2022 gepresenteerd. 

Na jaren van voorbereiding op de gemeentelijke herindeling die per 1 januari 2022 een feit is, zijn ook de financiën van beide gemeenten samengevoegd tot één programmabegroting 2022. Het doel, het overdragen van een structureel sluitende begroting zonder OZB-lastenstijging voor de inwoners en mét een structurele bestedingsruimte van 500.000 euro voor de nieuwe gemeenteraad, is hiermee bereikt. Op 7 oktober volgt er een toelichting op deze conceptbegroting voor de raden van Landerd en Uden en andere belangstellenden. “Deze begroting kan gezien worden als een financieel overdrachtsdocument”, aldus wethouder financiën van de gemeente Uden, Franko van Lankvelt. “We hebben alle tot nu toe bekend zijnde financiële ontwikkelingen opgenomen.” Wethouder financiën gemeente Landerd Hans Vereijken vult zijn collega aan: “Los van deze reeds bekende ontwikkelingen, waren er natuurlijk al veel zaken opgestart vanuit eerdere begrotingen van beide gemeenten. Ook goed om te melden is dat het samengaan van beide gemeenten geen lastenverhoging voor onze inwoners tot gevolg heeft, en dat er een structurele ruimte van 500.000 euro beschikbaar is om verder in te vullen voor de nieuwe raad. Er is zelfs meer geld beschikbaar voor de plannen van de nieuwe raad”, vervolgt wethouder Van Lankvelt. “Hierdoor kan de nieuwe gemeente doorontwikkelen.”

Programmabegroting
Na de gemeenteraadsverkiezingen in november gaan de gekozen partijen en bestuurders werken aan een nieuw coalitieakkoord. Een nieuwe afweging van beleid en middelen zal dan zijn financiële vertaling krijgen in de definitieve Programmabegroting Maashorst 2022. De concept Programmabegroting vind je op opwegnaargemeentemaashorst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant