Maandag werden de goederen opgehaald. (foto: Henk Lunenburg)
Maandag werden de goederen opgehaald. (foto: Henk Lunenburg)

Caritas Uden helpt Moldavië de winter door

Human Interest 545 keer gelezen

UDEN | Sommigen zullen ze wel kennen: de schrijnende beelden uit het televisieprogramma ‘Max Maakt Mogelijk’. Ouderen die leven in krotten zonder verwarming en onvoldoende warme kleding. Ze hebben amper dekens om warm te kunnen slapen en eten en drinken is schaars. Caritas Uden zet zich in voor deze ouderen in Moldavië.

Wereldwijd help Caritas minderbedeelden met textiel, kleding en schoenen. In Uden staan acht groene containers waar je overbodige kleding, schoenen en beddengoed in kunt deponeren. Je kunt het ook afgeven bij de kerk op het Piusplein 115. Dertig vrijwilligers sorteren alle vuilniszakken. De bruikbare kleding en schoenen gaan naar kledingbank. Maandelijks gaat een transport met hulpgoederen naar Oradea in Roemenië.

Hulp aan Moldavië
Caritas wilde ook hun bijdrage leveren aan de actie van ‘Max Maakt Mogelijk en zocht daarom contact met Omroep Max. Binnen twee weken was er een transport geregeld.
Omroep Max gaf aan welke hulpgoederen hard nodig zijn en zij zorgden ook voor de juiste invoerdocumenten. Tot slot zorgen ze ter plaatsen dat alles op de juiste plaats terechtkomt. Afgelopen maandag was het zover en werden de goederen in Uden opgehaald met een grote vrachtwagen.

Blijf helpen
Caritas vind het heel belangrijk dat je alle overtollige textiel en schoenen blijft deponeren in onze Caritas containers, zodat ze nog veel meer hulpgoederen naar Moldavië en Roemenië kunnen sturen. In de kerk op het Piusplein 115 kun je naast kleding ook alle overige hulpmiddelen zoals rollators, rolstoelen, po-stoelen, verpleegbedden en tilliften afgeven. Ze hebben ook nog huishoudelijke spullen zoals bestek, servies, potten en pannen nodig.

Gemeente Maashorst
“Wij hopen dat we na de samenvoeging ook in Landerd en andere gemeentes containers van Caritas mogen plaatsen zodat we nog meer hulpgoederen naar onze minderbedeelden hier en op andere plaatsen in de wereld kunnen sturen”, aldus de stichting. Wil je meer weten over de stichting? Kijk voor meer informatie op de website www.caritasuden.nl, stuur een mail naar caritasstpetrus@gmail.com of bel naar 06 42 00 05 57.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant