Afbeelding

Hoischurke opent met Outdoor-Silent-Disco

Algemeen 287 keer gelezen

ZEELAND | Twaalf maanden na de laatste activiteit mag het Hoischurke in Zeeland weer een evenement organiseren. In overleg met de gemeente is er gekozen voor een buitenactiviteit.

“Elk jaar starten we met de druk bezochte schuimparty. Vanwege de coronamaatregelen kan die dit jaar niet door gaan” zegt voorzitter Daan van der Cruijsen. “Maar een buitenactiviteit kunnen we wel houden. Daarom starten we dit nieuwe seizoen met een knallende Outdoor-Silent-Disco op zaterdag 4 september op het terrein van De Vlashoeve in Zeeland. Iedereen krijgt een eigen hoofdtelefoon en onze DJ draait de leukste muziek om samen lekker uit je dak te gaan.” Naast de bekende gezichten is ook de nieuwe jeugd uit groep 7 en 8 welkom. “Een mooie avond om eens kennis te maken met het Hoischurke. We nodigen dan ook alle jeugd uit Landerd en omgeving uit. Iedereen die komend schooljaar in groep 7 of hoger zit, of minimaal 10 jaar is, is van harte welkom. Het Hoischurke is zaterdag van 19.00 tot 22.00 uur geopend.” Er is een duidelijk protocol opgesteld vanwege de coronamaatregelen. Je kunt deze lezen op de website www.hoischurke.nl.

Laatste jaar Vlashoeve
Het Hoischurke verhuist medio 2022 ook naar het nieuwe Zeelandse dorpshuis. “Dat betekent dat we nog één jaar in de Vlashoeve zitten. Het laatste jaar. We zitten hier al vanaf 1975 en veel jongeren hebben hier hun eerste uitgaansstappen gezet met veel dansen en feesten. En dat gaan we dit jaar zeker ook doen, binnen of buiten. Het wordt een speciaal laatste jaar!” Voor de coronatijd kwamen op elk evenement rond de 80 jongeren af. “We trekken vooral de jeugd van groep 7 en 8, maar sommigen kunnen na die jaren nog geen afscheid van ons nemen en blijven terugkomen. Tot en met 15 jaar ben je welkom. We hebben een goede basis en een concept voor jongeren wat niet overal te vinden is. Gezellig samen ‘in real life’ optrekken. Ouders kennen het Hoischurke misschien nog van vroeger. En eigenlijk is er niets veranderd.” De entree is nog steeds 1 euro, een glas fris kost maar 70 cent en de snoep en versnaperingen zijn ook betaalbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant