Afbeelding

Bespaar nog meer met een laadpaal thuis

Algemeen 585 keer gelezen

Wie elektrisch rijdt doet er goed aan om een laadpaal thuis te laten installeren. Het biedt veel voordelen vergeleken met laden aan een openbare laadpaal. Het is efficiënter, praktischer en bovendien ook een stuk goedkoper. Benieuwd naar hoe u kunt besparen met een laadpaal thuis? Lees dan snel verder.

Laatst bleek uit een analyse van Independer dat het aantal elektrische auto’s sneller groeit dan het aantal openbare laadpunten. Begin 2017 werden er paar openbaar laadpunt zo’n 1,1 elektrische auto’s geladen, ondertussen is dat gegroeid naar zo’n 4,6 auto’s per openbaar laadpunt. Elektrisch rijden wordt namelijk steeds populairder. Zo reden er begin 2021 66,8% meer elektrische auto’s rond dan een jaar eerder. Het zou dus in de toekomst voor kunnen komen dat, ondanks de inspanningen van veel gemeenten, er te weinig openbare laadpunten beschikbaar zijn voor alle elektrische automobilisten. Met een laadpaal thuis heeft u geen last van dit probleem, en bent u altijd verzekerd van een plek om uw auto te laden. Ook is het laden van uw auto aan een laadpaal thuis een stuk efficiënter omdat de laadpaal kan worden afgestemd op uw elektrische auto. 

Het aanschaffen van een laadpaal thuis vergt vooraf een investering. Maar als de laadpaal eenmaal geïnstalleerd is begint het besparen. Thuisladen is namelijk een stuk voordeliger dan openbaar laden omdat de eigenaar van een openbare laadvoorziening vaak ook andere kosten in rekening brengt. Daarnaast heeft u met een eigen laadpaal thuis de vrijheid om te kiezen wanneer de auto geladen moet worden, de auto kan van energie worden voorzien als de stroom het goedkoopst is (bijv. tijdens daluren). Doorgaans kost het tussen de 30 en 59 cent per kWh om een auto te laden bij een openbare laadpaal, thuis betaalt u slechts 21 tot 35 cent per kWh. Met een laadpaal thuis bespaart u dus al snel 6 cent per gereden kilometer. Ook heeft u met een laadpaal thuis de mogelijkheid om de laadpaal openbaar te maken. Dan stelt u uw laadpaal beschikbaar voor anderen en stelt u zelf in hoeveel het laden van een auto kost per kWh. Zo kan het hebben van een eigen laadpaal een gunstig verdienmodel worden. Wilt u nog groener en goedkoper laden? Overweeg dan om uw zonnepanelen aan te sluiten op uw laadpaal. Dan wordt de auto geladen met de door u zelf opgewekte stroom en rijdt u bijna gratis.

Kosten laadpaal thuis? Denk hierbij aan een bedrag tussen de 500 en 1200 euro, afhankelijk van uw wensen. Er is namelijk een breed aanbod aan laadpalen beschikbaar die elk over andere functies beschikken. Wilt u een laadpaal thuis installeren? Laat dit dan altijd door een expert, zoals de experts van 50five e-mobility uitvoeren. Zij beschikken over de kennis die nodig is om de installatie soepel te laten verlopen. Het installeren van een laadpaal is namelijk een nauwkeurige klus en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als dit niet goed wordt gedaan. De installatie van een laadpaal bedraagt tussen de 200 en 2000 euro, afhankelijk van het werk dat verricht moet worden. Bent u al overtuigd van de voordelen van een laadpaal thuis?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant